X

Σύμμαχος Μέρκελ: θα συνεχίσουμε την επιτυχή δουλειά του Σόιμπλε

Διαβεβαιώσεις ότι η σκληρή δημοσιονομική γραμμή Σόιμπλε θα συνεχιστεί έδωσε ο προσωρινός Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ant1news

Η Γερμανία θα συνεχίσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική χάραξε ο τέως υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , ακόμα και αν το συγκεκριμένο πόστο παραχωρηθεί σε σοσιαλδημοκράτη στην επόμενη κυβέρνηση, δήλωσε ο προσωρινός Υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Αλτμάιερ (Peter Altmaier).

 «Θα εξασφαλίσουμε πως η επιτυχής δουλειά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συνεχιστεί», είπε ο Αλταμάιερ, στενός σύμμαχος της Μέρκελ και υποψήφιος για υπουργός Οικονομίας σε περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» ανάμεσα στους Συντηρητικούς και το SPD.

«Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στον προϋπολογισμό χωρίς νέο χρέος. Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα γερμανικά συμφέροντα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Funke Mediengruppe.

Τα μέλη του SPD αναμένεται να ψηφίσουν για την έγκριση ή μη της απόφασης της ηγεσίας του κόμματος να συγκυβερνήσει με την Μέρκελ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα αποτελέσματα της ταχυδρομικής ψηφοφορίας αναμένονται το Σαββατοκύριακο.