X

Συνελήφθη βιαστής που ομολόγησε πάνω από 40 επιθέσεις!

Ομολόγησε πως είναι ο υπεύθυνος για μία σειρά ανεξιχνίαστων υποθέσεων, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’90.

Ant1news

Ένας 57χρονος, που συνελήφθη τη Δευτέρα στη Γαλλία, ομολόγησε πως είναι ο δράστης περίπου 40 σεξουαλικών επιθέσεων, οι οποίες παρέμεναν ανεξιχνίαστες εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο συλληφθείς είναι κάτοικος της πόλης Pont-sur-Sambre, στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ πρόκειται για τον Dino Scala, ενός οικογενειάρχη “υπεράνω πάσης υποψίας”, με τρία παιδιά και εγγόνια.

Έπεσε στα “δίχτυα” της Αστυνομίας στη διάρκεια έρευνας για τον βιασμό μίας γυναίκας, την περασμένη εβδομάδα, στο Βέλγιο. Όμως, κανείς δεν περίμενε πως θα ξετυλιγόταν ένα “κουβάρι” αποκαλύψεων για δεκάδες ανεξιχνίαστες υποθέσεις, για τις οποίες υπεύθυνος ήταν ο ίδιος δράστης.

Ο καθ’ ομολογία βιαστής υποστήριξε πως “ανεξέλεγκτες ορμές” τον οδήγησαν στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου, ο Dino Scala παρακολουθούσε τα θύματά του αρκετό καιρό πριν τους επιτεθεί. «Φορούσε συνήθως καπέλο και γάντια» ανέφερε ο εισαγγελέας Ζαν Φιλίπ Βισεντινί.

«Δεν ήταν κάποιος που είχε τραβήξει την προσοχή», δήλωσε ο Μισέλ Ντετρέ, δήμαρχος της Pont-sur-Sambre, μίας πόλης περίπου 2.500 κατοίκων. «Τον συμπαθούσαν πολλοί, ήταν πρόθυμος να βοηθήσει όπου χρειαζόταν… Έχουμε υποστεί σοκ”, συμπλήρωσε.