X

Εξελίξεις στο ζήτημα της επίθεσης του Ρώσου κατάσκοπου (φωτο)

Εντοπίστηκε σε σημεία η ουσία με την οποία επιτέθηκαν στον πράκτορα και την κόρη του. Ποια σημεία μπήκαν σε καραντίνα.

Ant1news

Πάνω από 500 άνθρωποι πρέπει να πλύνουν τα αντικείμενά τους, καθώς βρέθηκε η νευροπαραλυτική ουσία με την οποία έγινε η επίθεση στον πρώην Ρώσο πράκτορα και την κόρη του.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που πέρασαν από τις παμπ και τα εστιατόρια του Σάλσμπουρι.

Αν και οι γιατροί λένε ότι υπάρχει χαμηλό ρίσκο, συμβούλευσαν τον κόσμο να καθαρίσει ό,τι είχε μαζί του από τη μέρα της επίθεσης, την περασμένη Κυριακή μέχρι και σήμερα, όταν πέρασε από τα μαγαζιά της περιοχής.

Τα ίχνη της ουσίας βρέθηκαν σε μία παμπ (Mill pub) και σε ένα εστιατόριο (Zizzi Restaurant).

 

Οι προειδοποιήσεις είναι αυστηρές και συνιστούν το πλύσιμο των ρούχων ή η φύλαξή τους σε διπλές πλαστικές σακούλες, το καθάρισμα των κινητών, των τσαντών και όποιων άλλων συσκευών, καθώς και το καθάρισμα των γυαλιών και κοσμημάτων.

Ο 66χρονος πρώην πράκτορας και η 33χρονη κόρη του νοσηλεύονται και οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αστυνομικός που τους βρήκε παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ωστόσο έχει επαφή με τους συγγενείς του.

Η παμπ και το εστιατόριο στο οποίο βρέθηκαν ίχνη της σκόνης βρίσκονται στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών, ενώ ένας 30χρονος που εισήλθε σε αποκλεισμένο από την αστυνομία χώρο και στη συνέχεια επιτέθηκε σε αστυνομικό κι έσπασε το περιπολικό κατηγορείται για επίθεση και προσβολή της δημοσίας αιδούς.

 

Έρευνες διεξάγονται και στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένοι η σύζυγος και ο γιος του Ρώσου, στο ασθενοφόρο με το οποίο μεταφέρθηκαν πατέρας και κόρη και στο περιπολικό του αστυνομικού που αρρώστησε.

 

Στις έρευνες συμμετέχει και ο Στρατός της Βρετανίας, που συνδράμει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμιξη στην επίθεση.