X

“Συναγερμός” στο Λονδίνο για ύποπτες ουσίες στην Βουλή

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα δύο άτομα. Δεν έχει εκκενωθεί το κτήριο, μέχρι στιγμής.

Ant1news

(φωτο αρχείου)

Συναγερμός σήμανε στις βρετανικές αρχές ασφάλειας, μετά απο αναφορές για εντοπισμό ύποπτης ουσίας σε χώρο του Κοινοβουλίου, στο Λονδίνο, στον οποίο διατηρούν τα γραφεία τους πολλοί απο τους βουλευτές.

Δεν έγινε εκκένωση του κτηρίου στο Γουέστμινστερ, όμως αποκλείστηκε η πρόσβαση στο τμήμα του Κοινοβούλιου, όπου είχε εντοπιστεί το αντικείμενο με την ύποπτη ουσία.

Εκπρόσωπος της Βουλής επιβεβαίωσε το γεγονός απο την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι το χειρίζεται η Μητροπολιτική Αστυνομία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρερειες.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι ασθενοφόρο έφθασε στο Κοινοβούλιο και μετέφερε εσπευσμένα σε νοσοκομείο δύο ανθρώπους, έναν άνδρα και μια γυναίκα, για "προληπτικούς λόγους", ενώ το ύποπτο δέμα είχε ήδη "μπει στο μικροσκόπιο" εξειδικευμένων αστυνομικών. 

Τελικώς, μετά απο περίπου μιαμιση ώρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι η ουσία δεν ήταν επικίνδυνη, σημαίνοντας λήξη του συναγερμού. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και προ εβδομάδων στην βρετανική Βουλή.

Η Βρετανία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην δίνη της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου πράκτορα και της κόρης του, που έχει "φουντώσει" τα παιχνίδια κατασκόπων και τις θεωρίες συνομωσίας.