X

Ο Τραμπ απέλυσε τον Ρεξ Τίλερσον απο Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Αιφνίδια κίνηση του Αμερικανού Προέδρου. Ποιος παίρνει την θέση του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Γυναίκα επικεφαλής στην CIA για πρώτη φορά!

Ant1news

Σε μια εξαιρετικά αιφνίδια κίνηση προχώρησε ο Αμερικανος Πρόεδρος.

Ο Τραμπ απέλυσε τον Ρεξ Τίλερσον απο Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως επιβαίωσε ο ίδιος ο πλανητάρχης, μέσω Twitter, ευχαριστώντας τον Τίλερσον για τις υπηρεσίες του.

Μέσω τιτιβίσματος, έγινε γνωστός και ο αντικαταστάτης του Ρεξ Τίλερσον, στο πλαίσιο της επιδίωξης του Ντόναλντ Τραμπ - σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου - της ύπαρξης μιας ισχυρής ομάδας για τις συνομιλίες με την Βόρεια Κορέα και τις διαβουλεύσεις σε ότι αφορά τον "εμπορικό πόλεμο" που έχει ξεσπάσει.

Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίστηκε ο Μάικ Πομπέο, μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA, ο οποίος "θα κάνει φανταστική δουλειά" όπως αναφέρει ο Ντόνταλντ Τραμπ. Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται ότι ο Πομπέο "είναι ο κατάλληλος άνθρωπος σε μια τόσο κρίσιμη θέση και συγκυρία". 

Ως επικεφαλής της νευραλγικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ όρισε την μέχρι σήμερα αναπληρώτρια του Πομπέο,  Τζίνα Χάσπελ, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που αναλαμβάνει τα ηνία της CIA.