X

Δυτικό “μέτωπο” κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ

ΗΠΑ και Γαλλία στο πλευρό της Τερέζα Μέι. Αντίποινα προαναγγέλλει η Μόσχα, μετά τη μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο.

Ant1news

“Καταπέλτης” κατά της Ρωσίας οι Ηνωμένες Πολιτείες, που κατονόμασαν χωρίς υπεκφυγές τη Μόσχα ως υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Την ίδια ώρα οι σχέσεις Μόσχας-Λονδίνου θυμίζουν εποχές Ψυχρού Πολέμου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας να προαναγγέλλει την απέλαση Βρετανών διπλωματών σε αντίποινα για την απόφαση της Τερέζα Μέι να δείξει την πόρτα της εξόδου από τη χώρα σε 23 Ρώσους διπλωμάτες.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «πρόστυχες και ανυπόστατες» τις κατηγορίες εναντίον της Μόσχας για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην συνταγματάρχη, Σεργκέι Σκριπάλ, πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, ο οποίος στρατολογήθηκε τη δεκαετία του 1990.

Στο πλευρό του Λονδίνου στέκεται και το Παρίσι, στοχοποιώντας με τη σειρά του τη Μόσχα. «Θα ανακοινώσω εντός των προσεχών ημερών τα μέτρα που σκεφτόμαστε να λάβουμε», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, διευκρινίζοντας ότι θα συνομιλήσει την Παρασκευή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την οποία θα υποδεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Παρά τα ομαδικά πυρά, ωστόσο, το Κρεμλίνο “πετάει την μπάλα στην εξέδρα” και αποδίδει τις αντιδράσεις του Λονδίνου εναντίον του στον εκνευρισμό των βρετανικών Αρχών για τις εξελίξεις στο θέμα του Brexit.