X

Γερμανία: χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν κατά της τουρκικής εισβολής στο Αφρίν

Το δικό τους μήνυμα αντίστασης έστειλαν οι Κούρδοι της Γερμανίας, την ώρα που ο τουρκικός στρατός μπαίνει στο Αφρίν.

Ant1news

Περισσότεροι από 11.000 Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στο Ανόβερο για να διαμαρτυρηθούν για την τουρκική προέλαση στο Αφρίν, με αφορμή την γιορτή της «κουρδικής πρωτοχρονιάς».

Οι δρόμοι πλημμύρισαν με κουρδική μουσική για το «Νεβρόζ», που είναι επίσης μια γιορτή της άνοιξης και της ελευθερίας, σύμφωνα με τις παραδόσεις.

Είναι όμως και μία αφορμή για πολιτικά μηνύματα, όπως κάθε χρόνο. Οι φετινές συγκεντρώσεις εξελίσσονται σε ηχηρές διαδηλώσεις κατά της τουρκικής προέλασης στη βόρεια Συρία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αφρίν, όπου διαμένει συμπαγής κουρδικός πληθυσμός.

Η συγκέντρωση έγινε το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν ο ίδιος ο Ερντογάν ανακοινώσει ότι οι τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στο Αφρίν.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη συνόδευε τους διαδηλωτές στο Ανόβερο, ακόμη και αντλίες νερού είχαν παραταχθεί στο κέντρο της πόλης για κάθε ενδεχόμενο. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι διοργανωτές και η αστυνομία περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή. Τελικά η κινητοποίηση ήταν περιορισμένη, κάτι που ίσως οφείλεται και στο πολικό ψύχος που επικρατεί αυτές τις μέρες στη Γερμανία.

Πάντως σε μερικές περιπτώσεις η αστυνομία επενέβη για να κατασχέσει σημαίες και πλακάτ με συνθήματα υπέρ του PKK, το οποίο στην Ευρώπη θεωρείται αποσχιστική και τρομοκρατική οργάνωση.