X

Συναγερμός στη Γαλλία για ομηρία με πυροβολισμούς

Τρόμος στη νότια Γαλλία. Άνδρας κρατά ομήρους μέσα σε σούπερ μάρκετ, από όπου ακούγονται πυροβολισμοί. Πληροφορίες για δύο νεκρούς.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στη νότια Γαλλία λόγω πληροφοριών για ομηρία σε σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.

Ένας άνδρας κράτησε τουλάχιστον οκτώ ομήρους σε πολυκατάστημα της κοινότητας Τρεμπ, στο οποίο εισήλθε λίγο πριν τις 11:00 τοπική ώρα. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πίστη στον ISIS, πυροβολώντας στον αέρα και φωνάζοντας "ο Θεός είναι μεγάλος".

Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, πως ο δράστης ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από έναν πυροβολισμό στην περιοχή, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν το συμβάν σχετίζεται με το περιστατικό στο σούπερ μάρκετ.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι αξιωματικοί ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση στην περιοχή, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό και είπε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

 

Εξάλλου, ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας «Αλάχ Άκμπαρ (Ο Θεός είναι μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους». Κατά τον ίδιο υπάρχει ένας νεκρός, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Eric Menassi είπε επίσης στο LCI TV ότι ένα άλλο πρόσωπο τραυματίστηκε, αλλά η κατάστασή του δεν ήταν γνωστή. "Ο δράστης είναι τώρα μόνος με έναν αστυνομικό στο σούπερ μάρκετ και όλοι οι υπόλοιποι όμηροι είχαν απελευθερωθεί" πρόσθεσε.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά μέσα είναι ότι ο τελικός απολογισμός κάνει λόγο για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.