X

Παντρεύτηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου πριν ξεψυχήσει ο ήρωας αστυνομικός

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινή γνώμη από την αυτοθυσία του 44χρονου Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος πήρε οικειοθελώς τη θέση ομήρου στη Γαλλία.

Ant1news

Ανατριχίλα στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η αυτοθυσία του 44χρονου αξιωματικού της γαλλικής Χωροφυλακής, Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του τζιχαντιστή στο σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ, έχοντας πάρει οικειοθελώς τη θέση ομήρου.

Δημοσιεύματα εφημερίδων δίνουν ακόμη πιο δραματική διάσταση στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως η σύντροφός του, Μαριέλ, πήρε την πρωτοβουλία να τον παντρευτεί, ενώ ο Αρνό έδινε την ύστατη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος, μετά τη λήξη της ομηρίας.

Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί τον προσεχή Ιούνιο. Την ώρα που η ζωή του ήρωα αστυνομικού κρεμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή, η σύντροφός του κάλεσε ιερέα για να τελέσει τη γαμήλια τελετή. Λίγες ώρες αργότερα ο Αρνό Μπελτράμ θα άφηνε την τελευταία του πνοή.

 

Ο αντισυνταγματάρχης της Χωροφυλακής ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ, όπου ταμπουρώθηκε ο τζιχαντιστής Ρεντουάν Λακντίμ, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς, αφού νωρίτερα είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο, του οποίου σκότωσε τον επιβάτη και τραυμάτισε σοβαρά τον οδηγό. Ο τρομοκράτης κρατούσε ομήρους υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος.

 

Ο Λακντίμ σκότωσε δύο ανθρώπους, έναν υπάλληλο του σούπερ μάρκετ και έναν πελάτη. Τότε ο αξιωματικός της Χωροφυλακής, προσφέρθηκε να πάρει τη θέση ομήρου προκειμένου ο αδίστακτος τζιχαντιστής να αφήσει ελεύθερους όσους βρίσκονταν στο κατάστημα.

 

Γύρω στις 14:20, ο Ρεντουάν Λακντίμ πυροβόλησε τον χωροφύλακα, προκαλώντας την επέμβαση των κομάντος της επίλεκτης ομάδας GIGN. Ο τρομοκράτης έπεσε νεκρός από τα πυρά των κομάντος, ενώ ο ήρωας Αρνό Μπελτράμ διακομίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε νοσοκομείο. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου πως ο Μπελτράμ έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή. «Ο Αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε «ο Αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ πέθανε υπηρετώντας την πατρίδα του, στην οποία είχε ήδη προσφέρει τόσα πολλά. Θυσιάζοντας τη ζωή του, έδωσε τέλος στις δολοφονικές ενέργειες ενός τζιχαντιστή τρομοκράτη. Έπεσε ως ήρωας!»