X

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στη Γερμανία

Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες. Εκφράζονται φόβοι πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Μαρτυρία-σοκ από Έλληνα καταστηματάρχη.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Μίνστερ της δυτικής Γερμανίας, καθώς ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος θαμώνων εστιατορίου, στην κεντρική πλατεία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν επίθεση και όχι ατύχημα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς (μεταξύ των οποίων και ο δράστης) και πάνω από 30 τραυματίες, έξι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Όσον αφορά στον οδηγό του οχήματος, φαίνεται ότι αυτοπυροβολήθηκε και έβαλε τέλος στη ζωή του, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις Αρχές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, μέχρι να διασφαλίσουν πως δεν υπήρχε κάποια άλλη απειλή.

 

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν «αδιευκρίνιστα», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες ωστόσο τόνισαν ότι οι έρευνές τους αφορούν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας Γερμανός 48 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, αλλά με γνωστά ψυχολογικά προβλήματα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε «στενή ανταλλαγή» πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

 

«Τρομακτικές ειδήσεις από το Μίνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

«Όλο το Μίνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος Μάρκους Λέβε.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο του Μίνστερ, με ανακοίνωσή του ζητεί δωρεές αίματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του.

Σε ρεπορτάζ, υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση του Ουζμπέκου Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος, στο όνομα του “Ισλαμικού Κράτους” στις 7 Απριλίου του 2017 είχε οδηγήσει φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό 14 άλλων.

 

 

Έλληνας ιδιοκτήτης παρακείμενου καταστήματος περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τη δραματική κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή:

Η μαρτυρία-σοκ του Έλληνα για το μακελειό στην Γερμανία