X

Αναζητούνται απαντήσεις για το στυγερό έγκλημα στην Κύπρο

Τα στοιχεία που διερευνούν οι Αρχές της Λευκωσίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών του εγκλήματος που συγκλονίζει.

Ant1news

Την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των δύο θυμάτων του στυγερού εγκλήματος της Λευκωσίας βάζουν στο μικροσκόπιό τους οι κυπριακές Αρχές, στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι, δεν έχει ακόμα βρεθεί, ενώ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της γειτονιάς βρίσκεται ήδη στη διάθεση της αστυνομίας της Κύπρου.

Δύο 24ώρα μετά το διπλό έγκλημα που έχει προκαλέσει σοκ σε Κύπρο και Ελλάδα και οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά. Δακτυλικά αποτυπώματα και εντοπισμό γενετικού υλικού αναζητούνται μέσα στην οικεία του ζευγαριού, ενώ το μέχρι τώρα υλικό δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα.

Πρόσωπο κλειδί ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης παραμένει ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζεύγους που βρέθηκε κατακρεουργημένο στο κρεβάτι του, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Από την ιατροδικαστική έρευνα προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε μόνο ένα μαχαίρι για τη στυγνή δολοφονία, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν υπήρχε συνεργός, είχε υποστηρικτικό ρόλο.

 

Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι το στοιχείο του ότι ο 15χρονος, όταν πήγε στους γείτονες για βοήθεια φορούσε μόνο το εσώρουχό του και όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις, ισχυρίστηκε ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του το έβγαλαν οι δράστες, όταν τον τράβηξαν από το κρεβάτι του, όπου κοιμόταν και το παντελόνι το έβγαλε όσο τον κρατούσαν κλειδωμένο.

Τα ρούχα του παιδιού και άλλα αντικείμενα από το σπίτι έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια και εξετάζονται.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του φονικού όπλου συνεχίστηκαν και χθες, στον περιβάλλοντα του σπιτιού χώρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Αστυνομία αναμένει να βρεθεί ο 15χρονος σε ήρεμη κατάσταση για να καταθέσει, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές της Κύπρου, συνεχίζουν να είναι φειδωλές στη δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με το έγκλημα, λόγω της λεπτότητας που το χαρακτηρίζει.