X

Κύπρος: δεύτερη νεκροψία και νέα αυτοψία στο σπίτι του τρόμου

Συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο το θρίλερ στη Κύπρο με τη άγρια δολοφονία του ζευγαριού. Τρεις ιατροδικαστές βρίσκονται επί ποδός...

Ant1news

Αποκλεισμένη από τους αστυνομικούς για τρίτο 24ωρο είναι η περιοχή γύρω από το σπίτι του τρόμου στην Κύπρο, εκεί όπου ένα ζευγάρι κατακρεουργήθηκε, με μόνο αυτόπτη μάρτυρας τον ανήλικο, υιοθετημένο γιο τους.

Στην ομάδα των ερευνών περιλαμβάνονται τρεις ιατροδικαστές, εκ των οποίων και μια Ελληνίδα καθηγήτρια που κλήθηκε εκτάκτως. Στα θύματα έγινε μάλιστα και δεύτερη νεκροψία, ενώ πραγματοποιείται και νέα αυτοψία στο σπίτι.

Την ώρα που οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για τυχόν DNA, σύννεφα σκιάζουν την ακριβή ώρα που οι δράστες άφησαν 30 μαχαιριές στον 60χρονο καθηγητή και εννέα στην 59χρονη σύζυγο του. Δεκάδες είναι οι καταθέσεις στην αστυνομία από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζεύγους.

Το φονικό όπλο (πιθανότατα ένα μαχαίρι) δεν έχει εντοπιστεί, ενώ εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Παράλληλα, διατάχθηκε άρση τραπεζικών λογαριασμών και τηλεφωνικού απορρήτου.

Και ενώ το θρίλερ συνεχίζεται, ο 15χρονος δεν έχει δώσει ακόμη την γραπτή κατάθεση που θα ρίξει «φως» στο μυστήριο. Ωστόσο η μαρτυρία του για τις πρώτες κινήσεις των δραστών βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας.

«Έφυγα τρέχοντας από το σπίτι χωρίς τις πιτζάμες, γιατί το πάνω μέρος μου το έβγαλαν όταν με κλείδωσαν στο ντουλάπι της κουζίνας, και το παντελόνι της πιτζάμας το έβγαλα επειδή ζεσταινόμουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο γιος της οικογένειας.

Και ενώ οι κυπριακές αρχές βάζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο μικροσκόπιο τους, στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται η πληροφορία πως πριν τρία χρόνια η οικογένεια έπεσε θύμα διάρρηξης, με λεία των διαρρηκτών χρηματοκιβώτιο με ακριβά κοσμήματα και μετρητά.