X

Ενισχυμένη ομάδα ανακριτών στις έρευνες για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Συνολικά 20 καταθέσεις πήρε χθες το βράδυ η αστυνομία. Πυτζάμα με κηλίδα αίματος βρέθηκε την Κυριακή στο σπίτι. Συνεχίζονται οι έρευνες.

Ant1news

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας Κύπρος Χρυστοστομίδης επιβεβαίωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες που έδωσε χθες ο Αντέννα σε σχέση με την αύξηση των μελών της ανακριτικής ομάδας που ασχολείται με το διπλό φονικό στην Κύπρο. Ήδη από χθες το βράδυ η ανακριτική ομάδα πήρε 20 καταθέσεις.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας ανέφερε πως στην ανακριτική ομάδα εργάζονται αυτήν την στιγμή γύρω στα 12-15 άτομα: "Η αστυνομία εργάζεται μεθοδικά με αντικειμενικότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε μια προσπαθεία να εξιχνιαστεί αυτή η δύσκολή υπόθεση. Δεν είμαι εξ εκείνων που πιστεύουν στο τέλειο έγκλημα για αυτό αισιοδοξώ ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί, πρέπει να εξιχνιαστεί. Έχω εμπιστοσύνη στους  ανακριτές για έχουμε επιστρατεύσει το καλύτερο υλικό που διαθέτει η αστυνομία".

Εξάλλου, πυτζάμα με κηλίδα αίματος βρέθηκε την Κυριακή στο σπίτι όπου σημειώθηκε το διπλό φονικό, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί ακόμη σε ποιον ανήκει...

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως «οι έρευνες συνεχίζοντα με τους ανακριτές να απαντούν επιπρόσθετα ερωτήματα για συγκεκριμένα ερωτήματα αυτής της υπόθεσης. Δεν έχει σταματήσει η λήψη καταθέσεων αυτές συνεχίζοντα. Έγιναν έρευνες γίνονται και ενδεχόμενος να υπάρξουν και τα επόμενες μέρες σε χώρους την ευρύτερη περιοχή. Αυτό γίνεται προς εντοπισμό κάποιων τεκμηρίων ή επιβεβαίωση κάποιων στοιχείων.

Μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση και για την ημέρα κατά την οποία θα κληθεί για κατάθεση ο 15χρονος γιός του ζεύγους. Αυτό θα γίνει μόλις οι ανακριτές υλοποιήσουν τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα και για αυτό εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς προς διάφορες κατευθύνσεις.

Σε ότι αφορά το χώρο διάπραξης του διπλού φονικού, φαίνεται να είναι το υπνοδωμάτιο του ζεύγους, αφού σε κανένα άλλο δωμάτιο δεν βρέθηκαν ίχνη ή τεκμήρια που να οδηγούν σε αντίθετο συμπέρασμα.

Όσον αφορά στις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν είναι: έρευνες για το φονικό μαχαίρι, καθορισμός της ώρας θανάτου του ζεύγους, άρση τραπεζικών λογαριασμών και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο θυμάτων, λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων και αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων στα τεκμήρια.