X

Νέα δεδομένα για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Καταθέτει ο 15χρονος γιος του αδικοχαμένου ζευγαριού. Ο 33χρονος συλληφθείς, ο συνεργός που αναζητείται και τα νέα στοιχεία που αποκάλυψε η Αστυνομία.

Ant1news

Στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος (ΤΑΕ) βρίσκεται ο 15χρονος γιός των θυμάτων της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε στον Στρόβολο και έχει συγκλονίσει την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 Κύπρου, ο 15χρονος αναμένεται να δώσει την πρώτη του κατάθεση μετά τα όσα είπε στα μέλη της αστυνομίας λίγο μετά την ώρα του φονικού.

Στο ΤΑΕ αναμένεται να γίνει και αναγνώριση υπόπτου από τον 15χρονο, γιο των θυμάτων, όπου αναμένεται να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία του ανήλικου που θα καταθέσει.

Ωστόσο, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση καθώς προέκυψαν νέα δεδομένα μετά την απολογία του 33χρονου συλληφθέντα στο δικαστήριο.

Ο Ελληνοκύπριος συλληφθείς κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι, γνωρίζει τι συνέβη το μοιραίο βράδυ στο σπίτι της οικογένειας στο Στρόβολο, καθώς και ότι ξέρει ποιοι εμπλέκονται, αλλά και ποιο ήταν το κίνητρό τους.
Ο ύποπτος συνελήφθη στην περιοχή της Αγίας Νάπας και μετά την κατάθεση του αποφασίστηκε η 8ήμερη κράτησή του, καθώς είναι αντιμέτωπος με 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων για φόνο εκ προμελέτης, συνομωσία για φόνο, ληστεία, διάρρηξη και απαγωγή.

Στο χώρο του σπιτιού βρέθηκε το DNA του, ενώ ένα ζευγάρι παπούτσια που εντοπίστηκαν στο χώρο, ο ίδιος παραδέχθηκε πως του ανήκουν. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δικαστές, ο φόνος σχεδιαζόταν τα πέντε τελευταία χρόνια.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Εν τω μεταξύ, όπως προέκυψε από την παρουσίαση των στοιχεία από την πλευρά της Αστυνομίας η 59χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη μπρούμυτα στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της και ο 60χρονος σύζυγός της δολοφονημένος μπρούμυτα στο πάτωμα.

 

Ο ανήλικος γιος της οικογένειας, πήγε σε γειτονική κατοικία και ανέφερε στην ιδιοκτήτρια ότι δύο άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν στο υπόγειο από όπου κατάφερε να διαφύγει.
Ο ανήλικος είπε στους ανακριτές ότι το βράδυ της 18ης Απριλίου γύρω στις 22:30 ξάπλωσε να κοιμηθεί και σε κάποια στιγμή ενώ κοιμόταν άκουσε το κλάμα της μητέρας του χωρίς να είναι σίγουρος αν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα ή αν ήταν εφιάλτης. Μετά από παρέλευση λίγων λεπτών άγνωστος άντρας τον προσέγγισε και του ανέφερε αυτολεξεί «σκότωσα τους γονείς σου», ρωτώντας τον ταυτόχρονα «που είναι τα λεφτά;».

Ο άγνωστος τράβηξε τον ανήλικο από το κρεβάτι του με την απειλή μαχαιριού και αφού του κρατούσε το στόμα κλειστό, τον οδήγησε στην κουζίνα του σπιτιού, λέγοντάς του: «Μην φοβάσαι, δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ γιο». Εκεί του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας και τότε μπήκε στο χώρο και ένα δεύτερο άτομο που είχε το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα.

Ο πρώτος δράστης δεν έφερε κουκούλα και ο ανήλικος τον περιέγραψε στους ανακριτές ως άντρα λεπτό, ύψους περίπου 1.70 με μελαχρινά χαρακτηριστικά και μούσι.

 

Ο πρώτος δράστης οδήγησε τον ανήλικο στο κελάρι του σπιτιού όπου και τον κλείδωσε. Μετά από κάποια ώρα ο ανήλικος κατάφερε να βγει από το κελάρι, αφαιρώντας φυλλαράκια από την αλουμινένια πόρτα και τραυματίζοντας τα χέρια του. Ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του όπου τους αντίκρισε μαχαιρωμένους, εγκατέλειψε το χώρο και αναζήτησε βοήθεια από τη γειτόνισσα.

Η ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο διαπιστώνει κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο δύο τεκμήρια ξένα προς το περιβάλλον του σπιτιού, για τα οποία ο ανήλικος ανέφερε πως δεν ανήκουν σε κανένα μέλος της οικογένειάς του και φαίνεται ότι οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας.

Από το σπίτι απουσιάζει τοπορτοφόλι του 60χρονου καθηγητή, το οποίο περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, πιστωτικές κάρτες και το δελτίο ταυτότητάς του.