X

Διπλή δολοφονία: Αναγνώρισε τον 33χρονο ύποπτο ο 15χρονος γιος

Θέμα ωρών είναι η επόμενη σύλληψη για την πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο. Πολύωρη μαρτυρική κατάθεση έδωσε ο υιός του ζεύγους...

Ant1news

Θέμα ωρών η επόμενη σύλληψη υπόπτου για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο, καθώς στα χέρια των ανακριτών βρίσκεται από σήμερα η κατάθεση του 15χρονου υιού του ζεύγους.

Ο 15χρονος υιός του δολοφονημένου ζεύγους έφτασε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί όπου έδωσε για πρώτη φορά πολύωρη κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης. Όπως επιβάλλει η σχετική νομοθεσία, τον ανήλικο συνόδευε άτομο από τον στενό οικογενειακό του κύκλο, όπως και ο δικηγόρος του, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν παρών κατά τη λήψη της μαρτυρικής κατάθεσης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισε μάλιστα τον 33χρονο ύποπτο που έχει συλληφθεί, κατά την αναγνωριστική παράταξη που ακολούθησε.

Πολύωρη ανακριτική κατάθεση έδωσε και ο 33χρονος ύποπτος ο οποίος προέβαλε ισχυρισμούς, η αξιοπιστία των οποίων διερευνάται από τους ανακριτές. Το αυτοκίνητο του υπόπτου, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορία που έχει στα χέρια της η αστυνομία, βρίσκονται δύο σημειωματάρια του 33χρονου που περιέχουν όλες τις λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος, και το οποίο παραμένει σφραγισμένο στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Οι ανακριτές της υπόθεσης ερεύνησαν το εξωτερικό του και προέβησαν σε δακτυλοσκοπικές εξετασεις, ενώ αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα ξεσφραγιστεί για να διερευνηθεί και το εσωτερικό του.

Σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, κατέστησε σαφές ότι ο όγκος των ερευνών παραμένει μεγάλος: "Οι εξετάσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η ανακριτική ομάδα συνεχίζει τις εξετάσεις. Μπορώ να πω ότι με αρκετές έρευνες που γίνονται το έργο το οποίο υπάρχει αυξάνεται συνεχώς. Παραλήφθηκαν επιπρόσθετα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις. Αναμένονται επίσης αποτελέσματα άλλων επιστημονικών εξετάσεων".

Η αστυνομία θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πρακτική της ελάχιστης ροής επίσημων πληροφοριών. "Δεν θα υπεισέλθουμε σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά καθαρά το ανακριτικό έργο. Έχουμε ήδη δηλώσει ότι θα επικεντρωθούμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν θα γίνει οποιοσδήποτε άλλος σχολιασμός", είπε ο κ. Αγγελίδης.

Σχολιάζοντας την κριτική κατά της Αστυνομίας για το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμεινε κλειστό για έρευνες το σπίτι του ζεύγους ο Ανδρέας Αγγελίδης, εξήγησε ότι η σκηνή του εγκλήματος παρέμεινε υπό φρούρηση για όσο χρόνο κρίθηκε κατάλληλος από τους ανακριτές.