X

Βρέθηκε το μαχαίρι του διπλού εγκλήματος στην Κύπρο

Η Αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο άτομα. Kατέθεσε στην Αστυνομία ο γιος των δολοφονημένων, ενώ αναγνώρισε και τον 33χρονο που κρατείται.

Ant1news

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, για την υπόθεση της πρόσφατης διπλής δολοφονίας, έναν 23χρονο και μια 21χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είναι ο αδελφός και η φίλη του 33χρονου άνδρα, που είχε συλληφθεί προχθές.

Στην κατοχή τους οι Αρχές έχουν το μαχαίρι, με το οποίο δολοφονήθηκαν στις 19 Απριλίου στο σπίτι τους, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και η σύζυγος του, Ντίνα Σεργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών, ο 33χρονος που κρατείται για την υπόθεση, ανέφερε στους ανακριτές ότι το μαχαίρι βρισκόταν μέσα σε ρούχα στο πατρικό του σπίτι. Εκεί το εντόπισαν οι ανακριτές.

Το ΡΙΚ μετέδωσε ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους, αναγνώρισε μέσω της διαδικασίας αναγνωριστικής παράταξης τον 33χρονο, ως τον άνθρωπο ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του την νύχτα του φόνου.

Χθες στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 15χρονος είχε πει στην Αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες, που του μίλησε είχε ακάλυπτο πρόσωπο και μούσι. Επίσης, είχε αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό του είπε πως έχει έναν γιο και γι' αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ο γιος των θυμάτων προσήλθε στους ανακριτές συνοδευόμενος από παιδοψυχίατρο και οικεία του πρόσωπα. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κατάθεση δήλωσε ότι «ο ανήλικος στοχοποιήθηκε άδικα».

Είδα, είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. «Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια», πρόσθεσε. Ο κ. Παπαϊωάνου υπέδειξε ότι εκπαιδευτικοί-συμμαθητές, με τους οποίους θα έλθει το παιδί σε επαφή πρέπει να το περιβάλουν με την αγάπη.