X

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Η σύντροφος του 33χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου υποστήριξε πως την κακοποιούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Νέος κύκλος ανακρίσεων.

Ant1news

Του Αντώνη Σεφερλή

Τα τελευταία κομμάτια του παζλ συλλέγουν οι Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση του διπλού στυγερού φονικού στη Κύπρο. Η Αστυνομία έχει περάσει χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, τα οποία όλα συνδέονται με τη δολοφονία του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης Ντίνας Στεργίου.

Την ώρα που ο 33χρονος ομολογούσε ότι αυτός διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα, δίνοντας μάλιστα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ενέργησε, η 22χρονη σύντροφός του κατέθετε στον ανακριτή πως δεχόταν σωματική κακοποίηση από τον ίδιο. «Ήμουν φυλακισμένη από τον Λοΐζο. Ήξερε ότι έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και με χτυπούσε πολύ. Με κακοποιούσε σωματικά ενώ ήξερε πόσο πολύ πονούσα. Όταν ξεκίνησε να παίρνει κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά άλλαξαν όλα, δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Φοβόμουν να φύγω γιατί θα με χτυπούσε», δήλωσε.

Ο 33χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος επιτέθηκε στην άτυχη μητέρα πρώτα. Και αυτό διότι ο Λοΐζος Τζιωνής επέλεξε να αντιμετωπίσει τις κραυγές της 59χρονης άμεσα, όταν η ίδια τον είδε ξαφνικά μπροστά της, αφού εισέβαλε από το παράθυρο του μπάνιου στον πρώτο όροφο. Ήταν τότε που ο σύζυγος της άκουσε κάποιον θόρυβο και ανέβηκε από το σαλόνι, όπου έβλεπε τηλεόραση, για να την υπερασπιστεί. Όμως δεν κατάφερε να νικήσει τη μανία του δολοφόνου και έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα.

«Με κατάλαβε η γυναίκα όταν μπήκα στο σπίτι. Βρισκόταν στο δωμάτιο της. Άρχισε να φωνάζει δυνατά και έτσι τη σκότωσα με πολλές μαχαιριές. Τότε ανέβηκε ο άντρας της που ήταν στο ισόγειο. Τον σκότωσα και έτρεξα για το χρηματοκιβώτιο», δήλωσε ο 33χρονος.

Το χρηματοκιβώτιο, όμως, είχε μετακινηθεί προ ετών, καθώς το σπίτι του ζεύγους είχε μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών το 2015. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες τον υπέδειξαν ως τον ηθικό αυτουργό, ενώ DNA του εντοπίστηκε στο φονικό όπλο και τα ματωμένα ρούχα που ο ίδιος είχε κρύψει στο πατρικό του σπίτι. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.