X

Προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση κατά του πρίγκιπα Τζορτζ

Σχέδιο επίθεση στον πρίγκιπα Τζορτζ αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη ενός άνδρα. Πώς θα γινόταν η επίθεση και ποιος άλλος βρέθηκε στο στόχαστρο.

Ant1news

Ένας υποστηρικτής του ISIS ενθάρρυνε «μοναχικούς λύκους» να πραγματοποιήσουν επίθεση στο σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ, όπως αποκαλύφθηκε σε δικαστήριο της Βρετανίας.

Ο Χουσναΐν Ρασίντ (Husnain Rashid) από το Λανκασάιρ αυτοαποκαλέστηκε «μοναχικός μουτζαχεντίν» στο διαδίκτυο, όπου είχε αναρτήσει «οδηγίες για τρομοκράτες».

Ο 32χρονος, που ήταν δάσκαλος σε τζαμί, αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι, είχε βάλει στο στόχαστρο το σχολείο όπου πηγαίνει ο πρίγκιπας Τζορτζ.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, είχε αναρτήσει φωτογραφία του Τζορτζ, μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου και μία σιλουέτα τζιχαντιστή με το μήνυμα: «Ούτε τη βασιλική οικογένεια δε θα αφήσουμε ήσυχη».

Ο 32χρονος ειδικεύεται στην υποστήριξη μοναχικών δραστών, στους οποίους παρέχει βοήθεια με κάθε δυνατό τρόπο, συμπεριλαμβανομένων βομβών, χημικών και μαχαιριών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Είχε επίσης επικοινωνία με Βρετανό τρομοκράτη που βρίσκεται στη Συρία, τον οποίον συμβούλεψε πώς να πραγματοποιεί επιτυχημένες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και πώς να ρίξει αεροσκάφος με τη χρήση λέιζερ.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι «οι προτάσεις του είναι αδιάκριτες, χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ενηλίκων και παιδιών ή μελών ενόπλων δυνάμεων με πολιτών». «Οι προτροπές του ήταν να βάλουν δηλητήριο σε παγωτά σούπερ μάρκετ, με στόχο το σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ», είπε σχετικά. Ο ίδιος εξέδιδε περιοδικό με στόχο κοινό μοναχικών λύκων, το οποίο ήταν εκδοτικού οίκο προσκείμενου στην Αλ Κάιντα, ενώ ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία, για να ενταχθεί στον ISIS.

Ο 32χρονος κατηγορείται επίσης ότι είχε αναρτήσει φωτογραφίες του πρέσβη της Μιανμάρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφοντας «ξέρεις τι να κάνεις» προτρέποντας άλλους να «επιτεθούν και να γεμίσουν με αίμα τη χώρα του», ενώ ζήτησε να προετοιμάσουν «εργαλεία, όπλα και εκρηκτικά». Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται έλαβαν χώρα μεταξύ της περιόδου Οκτωβρίου 2016 και του φετινού Απρίλη. Η δίκη του θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.