X

Συμφωνία για κυβέρνηση στην Ιταλία

“Τα βρήκαν” Λέγκα και Πέντε Αστέρια. Πρωθυπουργός ο Τζουζέπε Κόντε.

Ant1news

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης ήρθαν η Λέγκα του Βορρά και τα Πέντε Αστέρια, μετά τη συνάντηση των Ματέο Σαλβίνι, Λουίτζι ντι Μάιο και Τζουζέπε Κόντε. Η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», το οποίο όμως δεν θα συμμετάσχει με υπουργείο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρωθυπουργός στη νεα κυβέρνηση θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε και αντιπρόεδροι οι επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και των Πέντε Αστέρων, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Το κόμμα της Ακροδεξιάς, «Αδέλφια της Ιταλίας», δεν θα έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο.

Τα Πέντε Αστέρια φέρονται να αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Λέγκα εκείνο των Εσωτερικών.

Επικεφαλής στο “επίμαχο” υπουργείο Οικονομικών φέρεται ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστήμιου της Ρώμης, Τζιοβάνι Τρία.

Όσο για τον Πάολο Σαβόνα (την “πέτρα του σκανδάλου”, δηλαδή τον άνθρωπο που απέρριψε ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα από το υπ. Οικονομικών) θα αναλάβει το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής.