X

Αστυνομικά πυρά κατά οχήματος με δεκάδες μετανάστες στην Κροατία

Τραυματίες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κατά το περιστατικό. Η νέα οδός προσφύγων και μεταναστών προς τη βόρεια Ευρώπη.

Ant1news

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν η Αστυνομία της Κροατίας άνοιξε πυρ κατά μίνι βαν στο οποίο βρίσκονταν 29 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, στα σύνορα της Βοσνίας με την Κροατία, όταν ο οδηγός του βαν επιχείρησε να περάσει οδόφραγμα, χωρίς να σταματήσει, μπαίνοντας ουσιαστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στο όχημα βρίσκονταν άνθρωποι κυρίως από το Αφγανιστάν και το Ιράκ και μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο παιδιά, τα οποία αν και έχουν τραυματιστεί σοβαρά, η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται «σταθερή».

Οι υπόλοιποι τραυματίες είναι ελαφρύτερα και τα τραύματά τους προέχονται από το τροχαίο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Αρχές έστησαν οδόφραγμα στο όχημα, αφού αυτό είχε εισέλθει παράνομα στα εδάφη της Κροατίας.

Ο οδηγός του πιστεύεται ότι είναι Βόσνιος και έφυγε από το σημείο αμέσως, χωρίς να έχει εντοπιστεί.

Μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, το 2016, και το κλείσιμο των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες, ένας νέος δρόμος άνοιξε για τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι πλέον από την Ελλάδα ακολουθούν την οδό Αλβανία – Μαυροβούνιο – Σερβία και Βοσνία, για να ξαναμπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Κροατίας.