X

Σκληρές εικόνες: Παραλίγο να χάσουν τα άκρα τους μετά από μόλυνση από τατουάζ “χένα”

Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι διακοπές δύο αδελφών. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές και σοκαριστικές…

Ant1news

Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι διακοπές στην Ισπανία για μία οικογένεια Βρετανών, όταν οι δύο γιοι της οικογένειας αποφάσισαν να κάνουν τατουάζ «χένα» στα χέρια τους.

Στην αρχή δεν παρατήρησαν κανένα κάποιο πρόβλημα ή ερεθισμό, όμως κατά την επιστροφή τους στην Μεγάλη Βρετανία, οι δύο νεαροί άρχισαν να παραπονιούνται για φαγούρα, πόνο και τσούξιμο στα σημεία όπου είχε γίνει το τατουάζ.

Αφού τα συμπτώματα χειροτέρεψαν και τα χέρια των αγοριών άρχισαν να πρήζονται και να βγάζουν πύον, οι γονείς τους τα μετέφεραν σε τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι και οι δύο είχαν μολυνθεί από την ουσία παραφαινυλενοδιαμίνη, η οποία χρησιμοποιείται από τους υπαίθριους tattoo artists ώστε να δίνει στα τατουάζ μαύρο χρώμα, καθώς η φυσική «χένα» έχει κόκκινο χρώμα.

Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε αρκετές θεραπείες και με τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής τα εγκαύματα υποχώρησαν, όμως οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε όσους επιλέγουν τα συγκεκριμένα τατουάζ, καθώς σε περίπτωση αμέλειας ή επιπλέον μόλυνσης τα αποτελέσματα μπορεί να αποδειχθούν ολέθρια.

 

Τέλος, να σημειωθεί πως η ουσία παραφαινυλενοδιαμίνη θεωρείται παράνομη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τη χρήση της στην επιδερμίδα.