X

Επίθεση με μαχαίρι σε επιβάτες λεωφορείου στην Γερμανία

Μεγάλος αριθμός των επιβατών έχει τραυματιστεί. Συγκεγχυμένες οι πληροφορίες για τα ακριβή αίτια.

Ant1news

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, από τους δεκάδες επιβάτες ενός αστικού λεωφορείου, τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε άγνωστος στην πόλη Lubeck, στην βόρεια Γερμανία.

Όλα συνέβησαν όταν ξαφνικά, ο άνδρας που επιβιβάστηκε στο λεωφορείο φορώντας ένα σακίδιο πλάτης, έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να τραυματίζει αδιακρίτως τους επιβάτες του λεωφορείου.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο δράστης έβγαλε απο το σακίδιο του ένα όπλο, το οποίο δεν έχει αποσαφηνιστεί αν χρησιμοποιήσε, πριν κατορθώσουν ο οδηγός και ορισμένοι επιβάτες να τον ακινητοποιήσουν, αφού είχε αφήσει το σακίδιο μέσα στο λεωφορείο και επιχείρησε να διαφύγει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, επιβάτες του λεωφορείου τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να βγουν από αυτό για να σωθούν, όταν ξεκίνησε το όλο περιστατικό. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος. «Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten, που δεν κατονόμασε τις πηγές της, ο άνδρας έχει καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Οι αρχές εξήγησαν επίσης ότι ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους επιβάτες προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 13.47 τοπική ώρα (14.47 ώρα Ελλάδας). «Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο» είπε επίσης η αστυνομία, προσθέτοντας ότι πυροτεχνουργοί εξετάζουν το σακίδιο που κρατούσε ο 34χρονος.