X

Εντοπίστηκε ο Έλληνας διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από φρουρό του Μακρόν (βίντεο)

Τι είπε στην επαφή του με την Αστυνομία. Κρατούμενος ο επικεφαλής των σωματοφυλάκων του Γάλλου Προέδρου.

Ant1news

Σημεία ζωής έδωσε ο Έλληνας διαδηλωτής, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τον σωματοφύλακα του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος στη συνέχεια απολύθηκε και είναι κρατούμενος.

Ο νεαρός Έλληνας φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με τις Γαλλικές αρχές και να δήλωσε διαθέσιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη για τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στην Γαλλία. 

Πληροφορίες, που από την Τετάρτη έχει δημοσιεύσει ο γαλλικός Τύπος, ανέφεραν ότι ο Έλληνας πήγε στο Παρίσι για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και να είναι μέλος της  «Βlack Bloc». 

Οι Αρχές της Γαλλίας τον συνέλαβαν για 4 ώρες και τον άφησαν στη συνέχεια ελεύθερο, αφού διαπίστωσαν ότι τους έδωσε ψεύτικο όνομα, το όνομα ενός μπασκεμπολίστα. 

Εν τω μεταξύ, παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση του Αλεξάντρ Μπεναλά, μέχρι πρότινος σωματοφύλακα του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει διαδηλωτές σε πορεία για την Πρωτομαγιά, καθώς και του Βενσάν Κρας, του αστυνομικού, ο οποίος ήταν μαζί του στη διάρκεια των επεισοδίων.

Η Eισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα την ανάθεση δικαστικής έρευνας σε ερευνητικό δικαστή, κυρίως για «βία» και «παρέμβαση στην άσκηση δημόσιας λειτουργίας». Η εισαγγελία ζήτησε επίσης να τεθούν υπό δικαστικό έλεγχο οι πέντε ύποπτοι που είχαν τεθεί υπό κράτηση έως το βράδυ του Σαββάτου.

Όσον αφορά τον Αλεξάντρ Μπεναλά, πρώην υπεύθυνο αποστολής του Ελιζέ, και τον Βενσάν Κραζ, υπάλληλο του προεδρικού κόμματος LREM, η εισαγγελία ζήτησε κυρίως την απαγόρευση άσκησης δημόσιας λειτουργίας ή δημόσιας αποστολής υπηρεσίας.

Για τους τρεις αστυνομικούς που διαβίβασαν εικόνες από σύστημα βιντεοεπιτήρησης στον Μπεναλά, ζήτησε όπως τους απαγορευθεί να ασκούν τα καθήκοντα τα οποία είχαν όταν διέπραξαν τις παραβάσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στην Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά. 

 

Σημ: η αρχική φωτογραφία είναι της ανταποκρίτριας του real.gr στην Γαλλία, Μαρίας Δεναξά