X

“Τσουνάμι” ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από την Κύπρο για τους πυρόπληκτους στην Αττική (εικόνες)

Πρωτοφανής η κινητοποίηση για συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Ant1news

«Τσουνάμι» ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης προκάλεσε στην Κύπρο, η ανείπωτη εθνική τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Εκκλησία, Κόμματα, Σωματεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα, οργανωμένα σύνολα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ιδιωτικοί φορείς από την πρώτη στιγμή μετέχουν σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση για ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Ήδη τα πρώτα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας και συγκεκριμένα με φάρμακα έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ την ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει με κάθε μέσο στην ανακούφιση των πληγέντων εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε: "Στον κ. Παυλόπουλο μετέφερε τα συλλυπητήρια του ιδίου και του κυπριακού λαού καθιστώντας σαφές να παρέχει όποια βοήθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Μίλησε τηλεφωνικά και με τον κ. Τσίπρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που εξέφρασε την συντριβή μας και ταυτόχρονα την ετοιμότητα η Κύπρος να συνδράμει με άλλους τρόπους".

 

Οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις αντίστοιχες αρχές στην Αθήνα, για καταγραφή των πραγματικών αναγκών και τον συντονισμό της συλλογής έχει αναλάβει το γραφείο του επιτρόπου εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη, ο οποίος δήλωσε: 

 

"Να κάνουν λίγη υπομονή για να μπορέσουμε να μαζέψουμε τις πραγματικές ανάγκες για να βρούμε τον τρόπο μεταφοράς προς τις πληγείσες περιοχές γιατί δεν είναι μόνο η μεταφορά αλλά και η διανομή".

 


Με ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται γνωστοί οι χώροι συγκέντρωσης της βοήθειας σε κάθε επαρχία. Σε πρώτη φάση γίνεται συλλογή φαρμάκων, ξηράς τροφής, ειδών ρουχισμού για όλες τις ηλικίες, πάνες για μικρά παιδιά κλπ.

Μπορούν να γίνονται επίσης χρηματικές εισφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ανοίξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.