X

Έριξαν φόλα στον σκύλο – ήρωα του σεισμού στο Αματρίτσε (εικόνες)

Θρήνος και αντιδράσεις για το θάνατο του σκύλου που διέσωσε δεκάδες κόσμου μετά το φονικό σεισμό στην Ιταλία.Οι εικόνες είναι σκληρές.

Ant1news

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά την θανάτωση σκύλου που έγινε σύμβολο, μετά το φονικό σεισμό στο Αματρίτσε της Ιταλίας.

Ο γερμανικός ποιμένας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο επίκεντρο της καταστροφής, όπου τον Οκτώβριο του 2016 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο «Κάος» θεωρήθηκε ήρωας, καθώς ήταν αυτός που βρήκε πολλούς από τους επιζώντες που είχαν θαφτεί στα συντρίμμια της κωμόπολης.

Το περασμένο Σάββατο ο ιδιοκτήτης του, Φαμπιάνο Ετόρε, ανακοίνωσε ότι τον βρήκε νεκρό στον κήπο του σπιτιού του.

 

«Δεν έχω λόγια. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την τρομερή πράξη. Ήταν ζωντανός τουλάχιστον μέχρι τις 2 τα ξημερώματα που τον άκουσα να γαυγίζει» έγραψε ο Ετόρε, μεταξύ άλλων στα σχόλια που συνόδευαν τις φωτογραφίες του νεκρού σκυλιού.

«Σκότωσαν τον ήρωα, που μαζί με τους διασώστες, έσκαβε εκείνες τις δραματικές ώρες για να βρει επιζώντες» σχολίασε ο Ρινάλντο Σιντόλι απ' τη φιλοζωική «Animalisti Italiani».

 

«Θα βρούμε τον υπεύθυνο. Είναι απαράδεκτο και αυτοί που δεν σέβονται τα ζώα θα πληρώσουν» σχολίασε απ' το Κίνημα των Πέντε Αστέρων η Ιλάρια Φοντάνα.

Έρευνα για τη θανάτωση του σκύλου έχει ξεκινήσει η αστυνομία.