X

Άνιση μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία (βίντεο)

Οι ακραίες θερμοκρασίες προκάλεσαν φωτιές, με τεράστιες πυροσβεστικές δυνάμεις και από την Ισπανία να επιχειρούν για την κατάσβεσή τους.

Ant1news

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πορτογάλοι πυροσβέστες, με τη βοήθεια των Ισπανών συναδέλφων τους, για να αντιμετωπίσουν τη δασική πυρκαγιά που καίει κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ οι θερμοκρασίες στην Ιβηρική Χερσόνησο ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Η Ευρώπη βιώνει ένα από τα εντονότερα κύματα ζέστης και ξηρασίας, με τις φωτιές να εκτείνονται από την Ελλάδα έως και τη Σουηδία.

Η φωτιά στην Πορτογαλία έχει εκδηλωθεί από το Σάββατο, οπότε και οι Αρχές εκκένωσαν δύο χωριά στην ορεινή περιοχή Monchique, ενώ πάνω από δέκα αεροσκάφη επιχείρησαν στο σημείο, όπου μάχονται με τις φλόγες πάνω από 740 πυροσβέστες.

Η Πορτογαλία βιώνει το χειρότερο καύσωνα από το 2003, ένα χρόνο αφού 114 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές.

Και οι ισπανικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ έχουν ήδη απευθύνει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 43 βαθμούς.

Άλλωστε και στην Ισπανία ξέσπασαν πυρκαγιές το Σάββατο, οι οποίες μέχρι και την Κυριακή δεν είχαν τεθεί υπό έλεγχο.