X

Κατάρρευση οδογέφυρας στην Ιταλία (εικόνες)

Πάνω σε αυτοκινήτοδρομο κατέρρευσε οδογέφυρα στην Γένοβα.Φόβοι για δεκάδες νεκρούς. Συγκλονίζουν οι εικόνες.

Ant1news

Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο ότι, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, ότι οι νεκροί από την κατάρρευση οδογέφυρας στην Γένοβα, έως τώρα, φέρονται να είναι έντεκα, ενώ σύμφωνα με υπουργό, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 22. 

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ένας άνθρωπος απεγκλωβίστηκε ζωντανός από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

 

Η γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, που συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία κατέρρευσε το πρωί κι ενώ στην περιοχή υπήρχε κακοκαιρία, με βροχή και χαμηλή ορατότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι. Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Όπως δήλωσε  ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών η κατάρρευση της γέφυρας κοντά στη Γένοβα μοιάζει να είναι «μια τεράστια τραγωδία».

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

 

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ελληνικό ΥΠΕΞ για την τραγωδία

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον φίλο ιταλικό λαό τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter: "Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi στη Γένοβα και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία και το φίλο ιταλικό λαό" αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η ανάρτηση έγινε στα ιταλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά.