X

Στην “κρησάρα” της αντιτρομοκρατικής η “επίθεση” στο Γουέστμινιστερ

Η πρόσκρουση αυτοκινήτου στα κιγκλιδώματα του κοινοβουλίου στο Λονδίνο

Ant1news

Τρεις διαφορετικές έρευνες στην κεντρική Αγγλία διεξάγει η Αντιτρομοκρατική στη Βρετανία μετά την πρόσκρουση αυτοκινήτου στα κιγκλιδώματα του κοινοβουλίου στο Λονδίνο, το πρωί της Τρίτης. 

Ο άνδρας που έπεσε  με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, είναι Βρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Ουάλας στο δίκτυο BBC TV. 

«Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό» συμπλήρωσε ο υπουργός. 

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών. 

Συνελήφθη ως ύποπτος για την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας και οδηγήθηκε για ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας. Το ασημί Fiesta που έσπειρε τον πανικό, φέρνοντας στο μυαλό μνήμες απ’ την επίθεση στη γέφυρα, προερχόταν απ’ το Μπέρμινγχαμ και έφτασε στο Λονδίνο αργά τη νύχτα της Δευτέρας. 

Το περιστατικό οδήγησε την βρετανική κυβέρνηση να διατηρήσει στο βαθμό «σοβαρό» το επίπεδο για τρομοκρατική απειλή. Δεν αποφασίστηκε όμως να αυξηθεί καθώς δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι για το συμβάν και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται περαιτέρω απειλή για τους κατοίκους της πόλης. 

Έτσι, γύρω στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, ήρθη η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω απ’ το Γουεστμίνιστερ και διατηρήθηκε μόνο σε ένα σημείο. Όμως, κατά τον Guardian αναμένεται περαιτέρω πια έλεγχος για τα μέτρα ασφαλείας. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το σημερινό συμβάν έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου είναι σοκαριστικό, προειδοποιώντας πως η τρομοκρατική απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ισχυρή. Απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να παραμείνει «σε επαγρύπνηση»  αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Η Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους. 

Για «άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε σχόλιο του στο Twitter. «Αυτά τα ζώα είναι τρελοί και πρέπει να αντιμετωπιστούν με σκληρότητα και δύναμη» έγραψε ο "Πλανητάρχης".