X

Γένοβα: δραματική διάσωση οδηγού από κρεμάμενο αυτοκίνητο (βίντεο)

Συγκλονίζει το βίντεο της διάσωσης, την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη έχει παγώσει από το δυστύχημα με την κατάρρευση γέφυρας.

Ant1news

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία της Γένοβας, όπου κατέρρευσε μερικώς η οδογέφυρα Μοράντι. Σύμφωνα με τον τελευταίο, προσωρινό απολογισμό, οι νεκροί είναι 39. Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, τόνισαν και πάλι ότι η εξεύρεση τυχόν επιζώντων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών, η εταιρία Atlantia, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων, απαντά στην ιταλική κυβέρνηση ότι «δεν προκύπτει η γέφυρα αυτή να ήταν επικίνδυνη, και ούτε ότι θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί η διέλευση των αυτοκινήτων».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τζοβάνι Καστελούτσι, τονίζει ότι «η Atlantis συνεχίζει να κάνει τις πρέπουσες επενδύσεις», με αναφορά στην ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Η μετοχή της Αtlantia, όμως, χθες έχασε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, μέχρι και το 10% της συνολικής της αξίας.

Το βίντεο της διάσωσης ενός οδηγού του οποίου το αυτοκίνητο έμεινε να κρέμεται στον αέρα, μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική της Ιταλίας.

Στο βίντεο φαίνονται οι πυροσβέστες που καταφέρνουν, κρεμάμενοι και οι ίδιοι από σχοινιά, να βγάλουν τον οδηγό από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών να βρουν επιζώντες μετά το δραματικό περιστατικό συνεχίζεται μετά την κατάρρευση μέρους της οδογέφυρας, μήκους 200 μέτρων, από 50 μέτρα ύψος.

Η κατάρρευση έγινε πρωί, κατά τη διάρκεια καταιγίδας που έπληττε την περιοχή της Γένοβας.

 

Από την κατάρρευση καταπλακώθηκαν και έπεσαν μαζί με τη γέφυρα περίπου 35 αυτοκίνητα, καθώς και δύο αποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή, κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με τη Γαλλία.

 

Η στιγμή της κατάρρευσης έχει καταγραφεί σε βίντεο, από περαστικό, ενώ συγκλονιστικό είναι και ένα φορτηγό που σταμάτησε στο σημείο ακριβώς όπου κόπηκε η γέφυρα στα δύο.

 

Στα από αέρος τραβηγμένα βίντεο φαίνεται ότι το κομμάτι της γέφυρας που έπεσε ήταν ακριβώς δίπλα σε σπίτια.