X

Εκδόθηκε στο Κάιρο ο Αιγύπτιος αεροπειρατής της Λάρνακας

Ο Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά παραδόθηκε σε αιγυπτιακή ομάδα της Ιντερπόλ στην Λευκωσία.

Ant1news

Στο Κάιρο εκδόθηκε ο Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά, ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 διέπραξε αεροπειρατεία στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας ψεύτικα εκρηκτικά.

Η εισαγγελία, ανακοίνωσε ότι ο Μουσταφά παραδόθηκε σε αιγυπτιακή ομάδα της Ιντερπολ στη Λευκωσία, αφότου δόθηκαν οι απαραίτητες εξασφαλίσεις ότι θα έχει νόμιμη δίκη κατά τα διεθνή πρότυπα. 

Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου τον μετέφεραν στις 19.30  το βράδυ από τις Κεντρικές Φυλακές στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τον παρέδωσαν στους Αιγύπτιους αξιωματούχους. Στη συνέχεια αναχώρησαν  για την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Ο Μουσταφά, πραγματοποίησε αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση της Αιγύπτου, υποχρεώνοντας τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και είχε αιτήματα, να αφεθούν ελεύθερες γυναίκες κρατούμενες στην Αίγυπτο, και να έρθει σε επαφή με την Κύπρια, πρώην σύζυγό του.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Ahramonline η εισαγγελική αρχή της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «μια αποστολή ασφαλείας από την Αιγυπτιακή INTERPOL ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία και παρέλαβε τον ύποπτο για έκδοσή του στο Κάιρο».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αιγύπτιος Εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ είχε διατάξει την έρευνα για το περιστατικό της αεροπειρατείας.

Η αιγυπτιακή αγγλόφωνη εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Μουσταφά είχε συλληφθεί στην Κύπρο και κρατούνταν για δύο χρόνια και η ανακοίνωση της αιγυπτιακής εισαγγελίας σημειώνει ότι είχαν προβεί σε επίσημο αίτημα για την έκδοση του υπόπτου από την Κύπρο, το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

Η Ahramonline γράφει ότι το αίτημα έκδοσης του Αιγύπτιου εισαγγελέα εδράζονταν σε συμφωνία Αιγύπτου – Κύπρου του 1996 για την έκδοση εγκληματιών μεταξύ των δύο χωρών, μαζί με άλλες διεθνείς συνθήκες.