X

Τον Πούτιν κατηγορεί ως υπεύθυνο για την επίθεση στους Σκριπάλ το Λονδίνο

Ευθείες κατηγορίες στον Πρόεδρο της Ρωσίας επέρριψε για την επίθεση στον Ρώσο πρώην πράκτορα και την κόρη του Υπουργός της Μέι.

Ant1news

Την «τελική» ευθύνη για την επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία στον Ρώσο πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, επέρριψε ευθέως στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Υπουργός Ασφαλείας της Βρετανίας.

Σε χθεσινές ανακοινώσεις που έγιναν από την Σκότλαντ Γιαρντ και τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, για τις κατηγορίες που άσκησαν οι Αρχές σε δύο Ρώσους, των μυστικών υπηρεσιών, για την επίθεση στους Σκριπάλ, τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλίσμπουρι.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Ρωσίας ευθύνεται για την επίθεση, ο Μπεν Γουάλας, απάντησε:

«Τελικά έχει, αφού είναι Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας που χρηματοδοτεί, ελέγχει και τις διευθύνει στις στρατιωτικές υπηρεσίες, μέσω του υπουργείου Άμυνας».

Μιλώντας στο BBC, τόνισε πως «δεν νομίζω ότι κανένας πιστεύει πως ο Πούτιν δεν μπορεί να ελέγξει το κράτος του» και αναφερόμενος στη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας (GRU)  την χαρακτήρισε «αδίστακτη».

«Καθοδηγείται και συνδέεται τόσο με τα ανώτατα μέλη του γενικού ρωσικού προσωπικού και του Υπουργού Άμυνας και μέσω του Κρεμλίνου με το γραφείο του Προέδρου», είπε ο ίδιος για τη ρωσική υπηρεσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Λονδίνο δείχνει ευθέως τη Μόσχα για την παρ’ολίγον φονική επίθεση κατά των Ρώσων στα βρετανικά εδάφη, προκαλώντας διπλωματική κρίση με τη Ρωσία, η οποία αρνείτο εξ αρχής κάθε κατηγορία.

Η Μόσχα, που αρνείται κάθε ανάμιξη, κατήγγειλε χθες μια «χειραγώγηση της πληροφόρησης».