X

Νέο δημοψήφισμα για το Brexit ζητεί ο δήμαρχος του Λονδίνου

Το λόγο στους πολίτες θέλει να δώσει ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας και μητρόπολης. Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης.

Ant1news

Ότι ο βρετανικός λαός πρέπει να έχει λόγο για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος του Λονδίνου, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει επιλογή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Όπως δήλωσε ο Σαντίκ Καν (Sadiq Khan) στο BBC, η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με μία κακή συμφωνία ή με καθόλου συμφωνία για το Brexit, που και τα δύο σημαίνουν «τεράστια ζημιά για το Λονδίνο και τη χώρα».

Ο Γραμματέας Περιβάλλοντος της βρετανικής κυβέρνησης άσκησε κριτική στον Καν, λέγοντας ότι είναι «προβληματικό» το ότι ο Καν θέλει να καταστρέψει την ψήφο και ότι το να σταματήσει το Brexit είναι ένα «προφανές λάθος».

Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, όμως η Τερέζα Μέι δεν έχει καταφέρει να κάνει αποδεκτό το σχέδιό της για την έξοδο από τη Βουλή, ενώ σωματεία και επιχειρηματίες διαφωνούν σχετικά με το αν ο κόσμος θα έχει τον τελευταίο λόγο για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Η Μέι έχει αποκλείσει επανειλημμένως την πιθανότητα διεξαγωγής δεύτερο δημοψηφίσματος, για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, ενώ έχει τονίσει ότι οι βουλευτές θα έχουν το δικαίωμα ψήφου για το αν θα δεχθούν ή όχι την τελική συμφωνία.