X

Φονικοί άνεμοι χτυπούν την Ιρλανδία και τη Σκωτία (βίντεο)

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα «Άλι» στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μία γυναίκα στην Ιρλανδία βρήκε φριχτό θάνατο.

Ant1news

Μία γυναίκα της οποίας το τροχόσπιτο παρέσυρε και έριξε σε γκρεμό ο ισχυρός άνεμος που πλήττει την Ιρλανδία εντοπίστηκε νεκρή στο Γκάλγουεϊ (Galway).

Τις Αρχές ειδοποίησαν περαστικοί από το σημείο, που είδαν το τροχόσπιτο να πέφτει από τον γκρεμό στην παραλία και μετά από έρευνες εντοπίστηκε η σορός της.

Η καταιγίδα που συνοδεύεται από ισχυρότατους ανέμους και πλήττει την Ιρλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στις χώρες, ενώ υπάρχει πορτοκαλί συναγερμός, ο οποίος αναμένεται να γίνει κίτρινος το απόγευμα, οπότε και θα εξασθενίσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ταχύτητα των ανέμων φτάνει μέχρι και τα 143χλμ την ώρα.

Αποτέλεσμα είναι μόνο στην Ιρλανδία περίπου 55.000 σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ δέντρα έχουν πέσει στους δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

 

Από την κακοκαιρία έχουν επηρεαστεί και τα αεροδρόμια, με κάποιες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί από και προς το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.