X

Μακρόν σε Σκοπιανούς: η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι τέλεια, αλλά… (βίντεο)

Να πείσει τους κατοίκους της FYROM να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα προσπαθεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Ant1news

Μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30 Σεπτεμβρίου, που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές στην Αθήνα, ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε το δικό του μήνυμα στους κατοίκους της ΠΓΔΜ.

Μετά τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ αλλά και τον καγκελάριο της Αυστρίας Κουρτς, ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στους πολίτες της χώρας μέσω ενός βίντεο, λέγοντας πως καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια, αλλά η συγκεκριμένη, για την οποία χρειάστηκαν 27 χρόνια και επετεύχθη χάρις στο θάρρος της πολιτικής ηγεσίας σε Ελλάδα και Σκόπια, είναι η καλύτερη εφικτή με τις δεδομένες συνθήκες.

Υπογράμμισε επίσης ότι Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει την πρόοδο και την προετοιμασία της FYROM για το μέλλον.

«Γνωρίζω όλες τις διενέξεις, που λαμβάνουν χώρα και είναι μέρος του δημοκρατικού διαλόγου στη χώρα. Αλλά από εδώ που βρίσκομαι, επειδή πιστεύω στην ήπειρό μας, στην ισχύ της Ευρώπης, στην ισχύ της συλλογικής υπεροχής και της αμοιβαίας συνεργασίας θέλω να σας πω τι πιστεύω. Γνωρίζω ότι καμιά συμφωνία δεν είναι τέλεια... Ακούω όλες τις κριτικές που ασκήθηκαν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως σημείωσε ο Μακρόν, «αυτή η συμφωνία περίμενε 27 χρόνια. Αυτή η συμφωνία επετεύχθη χάρις στο θάρρος των δικών σας και των Ελλήνων ηγετών. Γι’ αυτό την υποστηρίζω. Απόλυτα! Ισχυρά. Πιστεύω ότι έχει κεντρική θέση στα σχέδια για το μέλλον της χώρας. Είναι, όμως, και η ουσία των φιλοδοξιών της νεολαίας σας και αυτών που μπορούμε να πετύχουμε μαζί τα επόμενα χρόνια».