X

Ηλικιωμένος βρέθηκε ζωντανός στο γηροκομείο πέντε μέρες μετά τη φωτιά

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη του συνεργείου που τον εντόπισαν. Η περιγραφή του περιστατικού.

Ant1news

Ζωντανός βρέθηκε ένας ηλικιωμένος μέσα στο γηροκομείο που είχε καεί, πέντε μέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Ο 74χρονος εντοπίστηκε καθισμένος μέσα στο διαμέρισμά του, στην Ουάσιγκτον και αναμένεται ότι δεν θα έχει προβλήματα στην υγεία του.

Τον άνδρα εντόπισαν συνεργεία που εργάζονταν για την αποκατάσταση των ζημιών στο τετραώροφο κτήριο που στέγαζε πάνω από 100 ηλικιωμένους.

Ο ηλικιωμένος αν και ήταν ήρεμος μέσα στο σπίτι του, φώναξε όταν άκουσε τους άνδρες του συνεργείου να πλησιάζουν.

 

«Ήθελε να περπατήσει για να βγει έξω, όμως τον βάλαμε σε καρέκλα. Για κάποιον που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, για τόσο καιρό όσο εκείνος, φαίνεται ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ένας από τους άνδρες που τον εντόπισαν.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, τα κλιμάκια που έλεγξαν το χώρο μετά την κατάσβεση της φωτιάς, μάλλον… προσπέρασαν το διαμέρισμα του 74χρονου.

Η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και χρειάστηκε η βοήθεια ακόμα και πεζοναυτών για να εκκενωθεί ο χώρος, αφού πολλοί άνθρωποι ήταν σε αναπηρικά αμαξίδια ή κατάκοιτοι και όπως είπαν οι πυροσβέστες έπεφτε το ταβάνι πάνω τους, ενώ μάχονταν με τις φλόγες.

 

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν μόνο έξι άτομα, χωρίς κανενός η υγεία να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Για την κατάσβεσή της χρειάστηκαν πολλές ώρες.