X

“Αντάρτικο” κατά της Τερέζα Μέι - Κλυδωνίζεται η Κυβέρνηση της Βρετανίας

Δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υπέγραψαν επιστολή, στην οποία ζητούν την παραίτηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού. Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το Brexit.

Ant1news

Δεκάδες συντηρητικοί βουλευτές τραβούν το… χαλί κάτω από τα πόδια της Τερέζα Μέι, λίγο πριν από την ομιλία της Πρωθυπουργού, στο Μπέρμιγχαμ, για το επικείμενο Brexit, την ώρα που οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν εκτάκτως για να συζητήσουν τις εξελίξεις για το θέμα το απόγευμα της Τετάρτης 17ης Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα, ο βουλευτής Τζέιμς Ντάντριτζ κατέθεσε επιστολή άρσης της εμπιστοσύνης στην Μέι, την οποία αποκάλυψαν χθες οι Τάιμς του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιστολή υπογράφουν 40 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οκτώ λιγότεροι από τον αριθμό που απαιτείται για να κινηθεί η διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Ωστόσο, το “αντάρτικο” κατά της Τερέζας Μέι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχεται σφοδρές επικρίσεις και ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί, με αφορμή τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

«Δεν γνωρίζω κανέναν βουλευτή των Συντηρητικών που να πιστεύει ότι η Τερέζα Μέι μπορεί να μας οδηγήσει στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Τζέιμς Ντάντριτζ. «Με αυτά τα δεδομένα, ας κάνουμε το επόμενο βήμα, να αλλάξουμε τώρα και να βρούμε κάποιον που πιστεύει πραγματικά στο Brexit», συμπλήρωσε, εκφράζοντας εμμέσως την προτίμησή του στον Μπόρις Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η εφημερίδα Daily Mail έφερε στο φως «απόρρητη επιστολή» στην οποία ο Υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, προέτρεπαν την Πρωθυπουργό Μέι να ακολουθήσει την οδό ενός “σκληρού” Brexit.