X

“Dancing Queen” η Τερέζα Μέι – Ο χορός της στο συνέδριο των Συντηρητικών (βίντεο)

Αψηφώντας τις επικρίσεις και τις πιέσεις να παραιτηθεί, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας υπεραμύνθηκε του σχεδίου της για το Brexit.

Ant1news

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά την επιστολή-κόλαφο για την ίδια από δεκάδες βουλευτές του κόμματός της, η Τερέζα Μέι ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου των Συντηρητικών, χορεύοντας στον ρυθμό του “Dancing Queen”, της ντίσκο επιτυχίας των ABBA.

H Βρετανίδα πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των σχεδίων της για το Brexit, αλλά επεσήμανε ότι προτιμά την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία, παρά να δεχθεί τον τεμαχισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Μέι εμφανίστηκε βέβαιη πως θα πετύχει μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες και ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα.

«Η Βρετανία δεν φοβάται να αποχωρήσει χωρίς μια συμφωνία, εάν χρειαστεί», δήλωσε η Μέι. «Αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για αυτό. Η αποχώρηση χωρίς μια συμφωνία, η εισαγωγή δασμών και δαπανηρών ελέγχων στα σύνορα, θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ».

 

Παράλληλα, ζήτησε ενότητα στο κόμμα της στις συνομιλίες για το Brexit, που εισέρχονται στη «δυσκολότερη φάση τους», όπως είπε.

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στην ομιλία της στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου. «Αλλά εάν μείνουμε ενωμένοι και διατηρήσουμε την ηρεμία μας, ξέρω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έγινε γνωστό, θα συναντηθούν εκτάκτως για να συζητήσουν τις εξελίξεις για το Brexit το απόγευμα της Τετάρτης 17ης Οκτωβρίου. 

Δείτε την χορευτική είσοδο της Τερέζα Μέι στο συνέδριο των Συντηρητικών: