X

Ποσό ρεκόρ για ένα μπουκάλι ουίσκι (βίντεο)

Τα χρήματα τα οποία διέθεσε ένας άνδρας για το μπουκάλι ουίσκι που δε θα... πιει ποτέ.

Ant1news

Ένα από τα πιο περιζήτητα ουίσκι του κόσμου, το 60 ετών «Macallan Valerio Adami 1926», δημοπρατήθηκε στο 1,1 εκατομμύρια δολάρια (918.00 ευρώ περίπου), ποσό ρεκόρ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασίας του Εδιμβούργου.

Ο αγοραστής είναι ιδιώτης συλλέκτης από την Ασία και έκανε την προσφορά του τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οίκου δημοπρασίας, Bonhams, αυτό είναι ένα από τα δώδεκα μπουκάλια ουίσκι που πωλήθηκαν με την ετικέτα του Ιταλού καλλιτέχνη Adami από τον Μάιο, για περίπου 1.055.000 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικός στη δημοπρασία ουίσκι δήλωσε ότι τέτοια μπουκάλια είναι συλλεκτικά, λόγω της σπανιότητάς τους και το πιθανότερο είναι πως δε θα καταναλωθεί ποτέ.

«Είναι η Rolls Royce των ουίσκι», δήλωσε ο ίδιος, για να διευκρινίσει ότι «προφανώς δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο αγοραστής το μπουκάλι, αλλά ο καθένας που ξοδεύει τέτοια ένα εκατομμύριο λίρες για ένα μπουκάλι ουίσκι, μπορεί και να έχει τη δυνατότητα να το πιει. Είναι όμως αντικείμενο ομορφιάς από μόνο του, σχεδόν μουσειακό».

Πρόκειται για ένα από τα 24 μπουκάλια ουίσκι που είχε εμφιαλώσει το 1986 το διάσημο αποστακτήριο της Σκωτίας.

Τότε είχαν κληθεί ο Adami και ο Peter Blake για να σχεδιάσουν από δώδεκα ετικέτες ο καθένας.

Δεν είναι γνωστό πόσα από τα μπουκάλια τις ετικέτες των οποίων σχεδίασε ο Adami διασώζονται, αλλά είναι γνωστό ότι ένα καταστράφηκε στο σεισμό της Ιαπωνίας το 2011 και ένα ακόμα θεωρείται ότι καταναλώθηκε.