X

Αρνείται ότι κορόιδεψε την Τερέζα Μέι χορεύοντας ο Γιούνκερ (βίντεο)

Ο χορός της Πρωθυπουργού της Βρετανίας είχε γίνει viral, όμως ο πρόεδρος της Κομισιόν που χόρεψε στο πόντιουμ αρνείται ότι την μιμήθηκε.

Ant1news

Αρνείται ότι κορόιδεψε την Τερέζα Μέι ο πρόεδρος της Κομισιόν, που ξεκίνησε την ομιλία του… χορεύοντας.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν ήδη στο βήμα, όμως πριν αρχίσει να μιλά, έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση χορού, κουνώντας τα χέρια του.

Ο χορός του ήρθε την ώρα που η μουσική «έσβηνε» κι εκείνος θα ξεκινούσε το λόγο του για την «εβδομάδα των περιοχών και των πόλεων».

Δημοσιογράφος του βρετανικού Τύπου κατηγόρησε τον Γιούνκερ ότι κορόιδεψε την Πρωθυπουργό της χώρας του, Τερέζα Μέι, η οποία λίγες μέρες πριν είχε μπει στο ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών χορεύοντας ABBΑ, χορεύοντας, με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, πάντως, απάντησε στη δημοσιογράφο λέγοντάς της «χαλάρωσε», ενώ είπε πως ο Γιούνκερ «σέβεται την Τερέζα Μέι, κάτι που έχει εκφραστεί δημοσίως και στην πράξη».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βρετανία έχουν πρόσφατα «ανοίξει» θέμα για το ζήτημα του σεβασμού, αφού σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου τον περασμένο μήνα αναφερόταν ότι, «έχουμε φερθεί με σεβασμό και μόνο σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο περιμένει τον ίδιο σεβασμό», αφού ο Ντόναλντ Τουσκ είχε ανεβάσει στο Instagram μία φωτογραφία με ένα κομμάτι κέικ που έγραφε: «συγγνώμη, χωρίς κεράσια», αφού είχε «χτυπήσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας λόγω της σύγκρισης που είχε κάνει μεταξύ Ευρωπαϊκής και Σοβιετικής Ένωσης και είχε ζητήσει περισσότερο «σεβασμό», προσθέτοντας ότι ως ένας άνθρωπος που έχει περάσει τη μισή του ζωή στο μπλοκ «ξέρει για ποιο πράγμα μιλά».