X

“Πνίγεται” στα σκουπίδια η Ρώμη (εικόνες)

Μεγάλη διαμαρτυρία για τα σκουπίδια, αλλά και την υπολειτουργία των Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας στην «αιώνια πόλη».

Ant1news

Μπροστά από το δημαρχείο της Ρώμης διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρόμενοι για τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που καλύπτει ανεξέλεγκτα την ιταλική πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι κατακρίνουν τη Δήμαρχο, που ανέλαβε καθήκοντα το 2016, ότι έχει αποτύχει την κρατήσει την υπόσχεσή της πως θα καθαρίσει τους δρόμους.

Παρά το ότι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόοδος, ζητώντας περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει τα χιλιάδες προβλήματα, οι επικριτές της δεν συμφωνούν. Αντιθέτως, «βλέπουν» ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Ο όγκος των σκουπιδιών είναι τέτοιος που καλύπτει τα πάντα, ενώ προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει και η τοπική συγκοινωνία.

Με το σήμα #romadicebasta (Η Ρώμη λέει Αρκετά!) συμπράξεις κατοίκων οργανώθηκαν για το τεράστιο συλαλλητήριο του Σαββάτου, στο οποίο σύμφωνα με το Reuters συμμετείχαν 5.000 με 8.000 άτομα.

 

Οι κάτοικοι της Ρώμης κατηγορούν τη δήμαρχο, η οποία κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και ψευδή κατάθεση, για την κατάσταση στην πόλη τους.

 

Την ίδια ώρα, τα τοπικά μέσα συγκοινωνίας βρίσκονται υπό κατάρρευση. Χαρακτηριστικό είναι ότι, τον περασμένο Μάιο επιβατικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες και εξαρράγη στο κέντρο της Ρώμης, ενώ συνολικά είκοσι λεωφορεία καταστράφηκαν από φωτιές το 20117.