X

Βενετία: “Κάτω από το νερό” το 75% της πόλης (βίντεο)

Το 75% της πόλης βρίσκεται πλέον καλυμμένο από τα νερά των φονικών βροχοπτώσεων που πλήττουν την Ιταλία.

Ant1news

Παρέλυσε στην κυριολεξία η Βενετία, μετά τις σφοδρή βροχόπτωση που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες, καλύπτοντας πάνω από το 75% της περιοχής της ιταλικής πόλης, που αποτελείται από κανάλια.

Από τις πλημμύρες προκλήθηκε παλίρροια που όπως φαίνεται και στις εικόνες, πλημμύρισε δρόμους, μαγαζιά, σπίτια και ό,τι έβρισκε στο πέρασμά της.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές η παλίρροια έφτασε μέχρι και τα 156 εκατοστά, το τέταρτο μεγαλύτερο ύψος νερού που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η κατάσταση ήταν τέτοια που αποκλείστηκε η κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου, ένα από τα διασημότερα σημεία της πόλης, το οποίο επίσης έχει πλημμυρίσει.

Την ίδια ώρα, στην κεντρική και νότια Ιταλία έχουν καταγραφεί δέκα θάνατοι από πλημμύρες και δυνατούς ανέμους, ενώ δεν έχουν λείψει οι υπερχειλίσεις ποταμών.

 

 

Οι Αρχές έχουν εκδώσει πολλές προειδοποιήσεις προς το κοινό, καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας. Σε πολλές περιπτώσεις  τα σχολεία έκλεισαν, ενώ δόθηκε εντολή οι μετακινήσεις να περιοριστούν μόνο στις αναγκαίες.