X

Νοσηλευτής ομολόγησε περισσότερες από 100 δολοφονίες ασθενών του

Πρώτα του δηλητηρίαζε με φάρμακα και μετά προσπαθούσε να τους σώσει. Οι αρχές εικάζουν ότι τα θύματα μπορεί να ξεπερνούν τα 200. Τι κατέθεσαν οι ειδικοί.

Ant1news

Πάνω από 100 ασθενείς ομολόγησε ότι σκότωσε ο πρώην νοσηλευτής, Νιλς Χόγκελ στη Γερμανία, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή ήδη περίπου μια δεκαετία.

Κατηγορείται ότι θανάτωσε τους ασθενείς δίνοντάς τους σκόπιμα υψηλές δόσεις φαρμάκων, ενώ την τελευταία στιγμή, προσπαθούσε να τους επαναφέρει στη ζωή. Όταν, ρωτήθηκε στο δικαστήριο αν ισχύουν, ο ίδιος απάντησε “Όλα όσα έχω παραδεχτεί, έγιναν”.

Το δικαστήριο ήταν γεμάτο με δεκάδες συγγενείς των θυμάτων ενώ όταν διάβασαν ένα-ένα τα ονόματα των νεκρών θυμάτων, τα μάτια του Χόγκελ χαμήλωσαν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τουλάχιστον 36 άτομα δολοφονήθηκαν σε νοσοκομείο του Όλντενμπουργκ όπου δούλευε και πάνω από 64 δολοφονήθηκαν σε κλινική στην κοντινή πόλη Ντελμενχόρστ, το διάστημα 2000-2005.

Ακόμα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει γίνει εκταφή πάνω από 130 νεκρών με τους ανακριτές να κάνουν λόγο “ για άνευ προηγουμένου υπόθεση” ενώ εικάζουν ότι σκότωσε πάνω από 200 άτομα.

 

Η δράση του Χόγκελ αποκαλύφθηκε το 2005 και καταδικάστηκε το 2008 σε επτά χρόνια φυλακή ενώ το 2014-2015 έγινε μια δεύτερη δίκη μετά από πίεση των οικογενειών θυμάτων και του δόθηκε η μέγιστη ποινή των 15 ετών στη φυλακή.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να ξεπερνά τα 200 ενώ ο ψυχολόγος του είχε αναφέρει ότι δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει. Κάθε φορά που κατάφερνε να επαναφέρει έναν ασθενή, ένιωθε κορεσμό, όμως μετά από λίγες ημέρες, επανερχόταν. “Γι' αυτόν, ήταν σαν ναρκωτικό”, κατέληξε.