X

Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στο Βατικανό

Είναι ικανό ένα… μυστήριο να λύσει ένα άλλο μυστήριο που απασχολεί την ιταλική κοινή γνώμη εδώ και 35 χρόνια;

Ant1news

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις απαγωγών πριν από 35 χρόνια επαναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ μετά την εύρεση ανθρώπινων οστών, κατά τη διάρκεια εργασιών στην πρεσβεία του Βατικανού στη Ρώμη, κοντά στο φημισμένο μουσείο Villa Borghese.

Εκτιμούν ότι τα οστά ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις για την εξαφάνιση δυο 15χρονων κοριτσιών, της Εμανουέλα Ορλάντι και της Μιρέλα Γκρεγκόρι.

Το Βατικανό, από την πλευρά του αρκέστηκε να σχολιάσει ήταν πως ειδικοί προσπαθούν να διευκρινίσουν το φύλλο και την ηλικία.  

Η εξαφάνιση της Εμανουέλα Ορλάντι

 

Η 15χρονη Εμανουέλα ήταν κόρη εργαζόμενου στο Βατικανό. Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1983. Τα σενάρια για την εξαφάνισή της έδειχναν το οργανωμένο έγκλημα ή παρέπεμπαν σε προσπάθεια αποφυλάκισης του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, του Τούρκου που είχε επιχειρήσει, το 1981, να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Ο αδερφός της 15χρονης, ο Πιέτρο Ορλάντι, δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει την αλήθεια για την τύχη της αδερφής του. Έχει κατηγορήσει το Βατικανό πως επέλεξε να σιωπήσει και να μην επιδιώξει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Η Μιρέλα Γκρεγκόρι

Τα ίχνη της Μιρέλα Γκρέγκορι είχαν χαθεί 40 ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Ορλάντι.  Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε χτυπήσει το κουδούνι στο σπίτι της. Είπε στους γονείς της πως στην πόρτα ήταν ένας συμμαθητής της. Τους είπε πως θα έβγαινε να του μιλήσει αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν αποκλείεται οι δυο υποθέσεις να συνδέονται.