X

Πολύνεκρη επίθεση σε λεωφορείο με Χριστιανούς προσκυνητές στην Αίγυπτο

Ενοπλοι είχαν στήσει φονική ενέδρα στους πιστούς. Η φρίκη αποτυπώνεται σε βίντεο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς. Προσοχή σκληρές εικόνες.

Ant1news

Τουλάχιστον 10 είναι νεκροί της ένοπλης επίθεσης εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Χριστιανούς προσκυνητές, στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United επικαλούμενη εκπροσώπους της εκκλησίας. 

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο εκκλησιαστικές πηγές στην Αίγυπτο, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς και 14 τραυματίες. 

Επίσημα στοιχεία εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν έχουν δοθεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες σε μικρή απόσταση από την μονή του Αγίου Σαμουήλ που βρίσκεται στην επαρχία Ελ – Μίνια.

Έγινε γνωστό ότι υπήρχαν τρία λεωφορεία με προσκυνητές, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Το "πρακτορείο" Amaq της εξτρεμιστικής, ισλαμιστικής οργάνωσης, μετέδωσε την ανάληψη της ευθύνης, χωρίς ωστόσο να παράσχει καμία απόδειξη για την ανάμιξη τζιχαντιστών στην επίθεση αυτή.

 

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση Αίγυπτο 

Την επίθεση εναντίον των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο καταδίκασε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την ειδεχθή επίθεση κατά Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη υποστήριξή μας στον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

 

Βίντεο αμέσως μετά την φονική επίθεση (Προσοχή σκληρές εικόνες) :