X

Brexit “ώρα μηδέν”: Εν αναμονή σύντομης δήλωσης της Μέι – Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα κάνει σύντομη δήλωση μετά τη λήξη του Yπουργικού Sυμβουλίου. Την Πέμπτη στη Βουλή οι επίσημες δηλώσεις. Την ανατροπή της Τερέζα Μέι ενδέχεται να επιδιώξουν βουλευτές των Τόρις.

Ant1news

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βρετανία, κατά την οποία η Τερέζα Μέι προσπαθεί να πείσει τους υπουργούς της να αποδεχτούν το προσχέδιο συμφωνίας για το Brexit.

H μαραθώνια συνεδρίαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδας και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Τερέζα Μέι θα προβεί σε μία σύντομη δήλωση μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ αναβάλλονται για αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν στη Βουλή. Επιπλέον γνωστοποιήθηκε ότι σήμερα δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου.

«Η πρωθυπουργός θα κάνει μια σύντομη δήλωση μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου», τόνισε ο αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Η πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων αύριο», συμπλήρωσε. «Δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου σήμερα το βράδυ».

Ακριβώς πριν, ο υπουργός Νικ Χερντ τόνισε στο κοινοβούλιο ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό ανακοινωθέν για το Brexit σήμερα το βράδυ.

BBC: Πρόταση μομφής ίσως αντιμετωπίσει αύριο η Μέι

Οι υποστηρικτές του Brexit στο κόμμα της Τερέζα Μέι ίσως εγείρουν αύριο ζήτημα εμπιστοσύνης για τη θέση της ως πρωθυπουργού, μετέδωσε πριν από λίγο το BΒC, επικαλούμενο κορυφαίο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα στελέχη αυτά είναι τόσο εξοργισμένα με το προσχέδιο τηw Μέι για το "διαζύγιο" με την ΕΕ που ήδη έχουν αποστείλει επιστολές στον επικεφαλής της επιτροπής των Συντηρητικών βουλευτών, η οποία είναι αρμόδια για τη εσωκομματική διαδικασία και διαχείριση κάθε αιτήματος αμφισβήτησης της ηγεσίας.

Τις πληροφορίες του BBC φαίνεται να επιβεβαιώνει δήλωση του βουλευτή των Τόρις Κονορ Μπερνς που μιλάει ουσιαστικά για «αλλαγή πρωθυπουργού όταν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική».