X

Δεν είναι η Ελισάβετ η δημοφιλέστερη γαλαζοαίματη

Ποιος «έκλεψε» την πρωτιά της Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου στη λίστα της προτίμησης των Βρετανών.

Ant1news

Η λατρεία  των Βρετανών για την βασιλική οικογένεια είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, όπως επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, από την φρενίτιδα που επικράτησε κατά τις ημέρες του γάμου του πρίγκιπα Χάρι τον προηγούμενο Μάιο.

Ο πρίγκιπας Χάρι, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην έκτη θέση στη σειρά διαδοχής, κατέχει την πρώτη θέση στις καρδιές των Βρετανών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της YouGov.

«Αξιοθαύμαστος, συμπαθητικός, πνευματώδης και αυθεντικός» είναι σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο νιόπαντρος Δούκας του Σάσσεξ.

Ο δημοφιλής γαλαζοαίματος κατάφερε να εκτοπίσει από την πρώτη θέση ακόμα και την  γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ακολουθεί στη δεύτερη θέση και αποτελεί την μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και την μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση, στη σειρά προτίμησης των Βρετανών, ενώ κάτω από τον πρίγκιπα Φίλιππο, στην έκτη θέση, βρίσκεται η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Μάιο έως Οκτώβριο και ανέδειξε με ποσοστό 77% τον πρίγκιπα Χάρι πιο συμπαθή στον βρετανικό λαό, συμμετείχαν 3.500 Βρετανοί πολίτες.

Η λίστα με τα αναλυτικά αποτελέσματα

1. Πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσεξ

2. Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ

3. Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ

4. Κάθριν, Δούκισσα του Κέιμπριτζ

5. Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου

6. Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσσεξ

7. Πρίγκιπας Κάρολος

8. Πριγκίπισσα Άννα

9. Ζάρα Φίλιπς

10. Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης

11. Σοφία, Δούκισσα του Ουέσσεξ

12. Πρίγκιπας Εδουάρδος, Κόμης του Ουέσσεξ

13. Πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης

14. Πριγκίπισσα Ευγενία της Υόρκης

15. Πρίγκιπας Ανδρέας, Δούκας της Υόρκης