X

Μαθήματα… πυροσβεστικής σε ανήλικους (βίντεο)

Μετά τις φονικές φωτιές, οι Αρχές επενδύουν στην εκπαίδευση των νέων. Τι τους μαθαίνουν.

Ant1news

Στους νέους της χώρας επενδύουν οι Αρχές της Πορτογαλίας για την προστασία τόσο των ανθρωπίνων ζωών, όσο και των δασών τους, μετά τις φονικές πυρκαγιές που το 2017 στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 116 ανθρώπων.

Οι φωτιές, οι πιο καταστροφικές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, προκάλεσαν τις Αρχές να λάβουν μέτρα πρόληψης, αλλά και τους πυροσβέστες να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Ακόμα κι αν το περασμένο καλοκαίρι δεν υπήρξαν θύματα, οι αυξημένες θερμοκρασίες προμηνύουν το ξέσπασμα νέων πυρκαγιών.

Συνολικά 70 μαθητές παίρνουν μέρος στα μαθήματα που πραγματοποιούνται σε νοσοκομείο της επαρχίας της Κοΐμπρα κάθε δύο εβδομάδες.

Στόχος είναι να ενημερωθούν και να αφυπνιστούν ανήλικοι ηλικίας από 5 έως 17 ετών, για τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που παίζει η πρόληψη στην αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών.

Τα παιδιά μαθαίνουν πότε και πώς πρέπει να καλούν την Πυροσβεστική, πώς να βοηθήσουν τις ίδιες τις οικογένειές τους, να χρησιμοποιούν σκάλες και πυροσβεστήρες, αλλά και πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πορτογαλία είναι μία από τις 28 χώρες που επηρεάζονται περισσότερο ετησίως από τις πυρκαγιές.