X

26χρονος κατηγορείται για την κακοποίηση 300 αγοριών

Προσέγγιζε διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά του, υποδυόμενος πως ήταν κορίτσι. Είχε συλληφθεί ξανά το 2016, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Ant1news

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ένας 26χρονος Νορβηγός κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση περίπου 300 αγοριών. Είναι η μεγαλύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας στην ιστορία αυτής της σκανδιναβικής χώρας.

Δράστης φέρεται να είναι ένας 26χρονος, διαιτητής ποδοσφαίρου (σύμφωνα με ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οποίος “ψάρευε” νεαρούς μέσω διαδικτύου.

Προσποιούμενος πως ήταν κορίτσι, έπιανε συζητήσεις με ανήλικα αγόρια και τα έπειθε να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους ή βίντεο. Για να τα δελεάσει τους πρόσφερε ακόμη και χρήματα ως αντάλλαγμα.

Στη συνέχεια τα εκβίαζε ότι θα έδινε στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό για να τα πλησιάσει και να ικανοποιήσει τις διαστροφές του.

Ο εισαγγελέας Γκούρο Χάνσον Μπουλ αποκάλυψε ότι στην πλειοψηφία τους τα θύματα ήταν ηλικίας 13-16 ετών, ωστόσο στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί περιπτώσεις ενός 9χρονου αγοριού και ενός 21χρονου νέου.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε συλληφθεί το 2016, αλλά λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, είχε αφεθεί ελεύθερος. Η νορβηγική Αστυνομία συνέχισε να τον παρακολουθεί και τελικά η “Επιχείρηση Σάντρα” – που ονομάστηκε έτσι από ένα από τα ψεύτικα προφίλ που χρησιμοποιούσε ο 26χρονος – οδήγησε στην σύλληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση του φαίνεται πως είχε ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας του, καθώς η δικογραφία περιλαμβάνει ονόματα ανηλίκων και από γειτονικές χώρες, όπως η Σουηδία και η Δανία.

Ο 26χρονος έχει προφυλακιστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα του Όσλο και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.