X

Σοκ στη Βρετανία: Βιαστής μπορεί να βλέπει το παιδί του που γεννήθηκε από το έγκλημα

Έκκληση για αλλαγή της νομοθεσίας απηύθυνε η γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού.

Ant1news

Σοκαρισμένη από τη δυνατότητα που προσφέρεται στον βιαστή της να του αναγνωριστεί το δικαίωμα επίσκεψης του παιδιού που γεννήθηκε από το έγκλημά του, μια Βρετανίδα απηύθυνε έκκληση για αλλαγή της βρετανικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The times, ο Άρσιντ Χουσάιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών το 2016 για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον νεαρών κοριτσιών, φέρεται να απέκτησε δικαίωμα επίσκεψης του γιου του, στο πλαίσιο μιας νομικής διαδικασίας ανάθεσης γονικής μέριμνας.

O βιαστής που άνηκε σε συμμορία Πακιστανών μέλη της οποίας και συγγενικά του πρόσωπα, είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης για κακοποίηση ανηλίκων στο Ρόδεραμ.

Ωστόσο παρά το βαρύ ποινικό του μητρώο το τοπικό συμβούλιο της πόλης του Ρόδεραμ επιτρέπει  στον κακοποιό  να συναντά το παιδί που απέκτησε μετά την πράξη του βιασμού με το θύμα.

 

«Αυτή η ιστορία με αφορά, αφορά το παιδί μου, τον άνδρα που με βίασε και το γεγονός ότι το συμβούλιο του Ρόδεραμ πρότεινε να αιτηθεί γονικά δικαιώματα για το παιδί μου» κατήγγειλε η γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και απέκτησε ένα παιδί με ένα βίντεο που ανάρτησε στο twitter .

«Αυτό γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να σταματήσει» δήλωσε η Σάμι Γουντχάουζ ενώ με την βοήθεια  της βουλευτού των Εργατικών Λουίζ Χάιγκ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία, έτσι ώστε τα πρόσωπα που καταδικάζονται για βιασμό να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά που “συλλαμβάνονται” κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους πράξης.

Το συμβούλιο του Ρόδεραμ από πλευράς του υπογράμμισε ότι έχει την τη νομική υποχρέωση να ενημερώνει τους γονείς, που έχουν ή όχι γονική ευθύνη, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που αφορούν το παιδί τους.