X

Κακοκαιρία “σάρωσε” την Κύπρο (εικόνες)

Τεράστιες ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ενώ ξεριζώθηκαν και δέντρα.

Ant1news

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λευκωσία αλλά και στη Λεμεσό με καταρρακτώδεις βροχές, χαλαζόπτωση αλλά και ανεμοστρόβιλους.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεριζώθηκαν δέντρα, αναποδογύρισαν κοντέινερ και προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές. 

«Δεχθήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα. Πιθανότατα οι κλήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 150. Ωστόσο μπορεί σε κάποιες από αυτές να μην χρειαστεί τελικά η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί μπορεί να υποχωρήσουν τα νερά», δήλωσε στο Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Ανέφερε πως οι περιοχές που επλήγησαν κυρίως είναι το κέντρο της πόλης της Λευκωσίας, η περιοχή Φανερωμένης, το Καϊμακλί, η Αγλαντζιά, ο Στρόβολος, τα Λατσιά και το Δάλι. 

 

Τα περιστατικά για τα οποία κλήθηκε σε βοήθεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους και άλλα υποστατικά, ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους και διασώσεις ατόμων που βρίσκονταν εγκλωβισμένα εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σημείωσε ο κ. Κεττής.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό ανέφερε πως η Πυροσβεστική δέχθηκε από τις 1.19 το πρωί έξι συνολικά κλήσεις που αφορούσαν πτώσεις δέντρων λόγω των ανέμων σε Τραχώνι, Παρεκκλησιά και Αμαθούντα.

  

 

 

 

Ανεμοστρόβιλος "λεηλάτησε" το κοιμητήριο Παρεκκλησιάς

 

 

 

 

"Βούλιαξε" και η Βουλή στην Λευκωσία